‘Narodna veselica’ u režiji DIV grupe – počastili volovima, pa najavili rezove

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 16:07
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na parkiralištu kod splitske Spaladium Arene održana je fešta humanitarnog karaktera za djecu Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonaći’.

Na parkiralištu kod splitske Spaladium Arene održana je fešta humanitarnog karaktera za djecu Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonaći'. Feštu je organizirala DIV grupa, u vlasništvu Tomislava Debeljaka, sa Moto klubom Fjaka. Škveranima i škverankama priređena je glazba Marijana Bana i Diktatora te Gazda. Puku su pripremljeni i pečeni volovi, janjci i grah.

"Fešta je u prvom redu organizirana za škverane i članove njihovih obitelji, ali bit će otvorena i za ostale građane Splita. Red je da se ljudi malo opuste i provesele, jer već od ponedjeljka čeka nas ozbiljan posao", kazao je prije nekoliko dana za Poslovni dnevnik glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić. Zabavu je na Facebook stranici Škveranka, preko koje komunicira s radnicima Brodosplita, najavio i sam Debeljak, nazvavši feštu "proslavom rođenja Novog, poštenog i konkurentnog Škvera".

Velika fešta kojom Tomislav Debeljak slavi ulazak DIV-a u splitski škver, počela je u podne bez sindikata. Također, početku proslave gdje se vrtjelo 21 janjaca i vol mahom su pristizali umirovljenici, pri tom ne samo škverski, izvijestio je portal Dalmacijanews. Malo prije 13 sati, mercedesom šibenskih registarskih oznaka stigao je novi predsjednik uprave Brodosplita, Darko Pappo. Portal podsjeća da u suorganizaciji s MK Fjaka, proslava pod šatorom ima i humanitarni karakter jer će prihod od točenja piva, 10 kuna po "dozvoli za točiti" ići Centru Juraj Bonaći.

"U Brodosplitu će biti rezova, već od ponedjeljka, jer je svima jasno da ovim putem više ne možemo ići. Pri tom ne mislimo samo na otkaze, nego na cijeli niz mjera koji će, na žalost, biti bolni. Što se tiče otkaza, postoje procedure koje moramo poštivati. Realno, minimalno će proći tri mjeseca. Nama je cilj da sve traje što kraće, jer svako odugovlačenje predstavlja trošak",  prenosi Dalmacijanews Pappine riječi. Dodao je da će se prvi najteži rezovi odvijati pod njegovom i Debeljakovom paskom, a kasnije će uvoditi druge odgovorne ljude u posao. "Socijalni sporazum je dogovor dviju zainteresiranih strana. Mi nismo do sada bili u mogućnosti voditi takav dijalog, ne želimo princip – uzmi ili ostavi. Ako nešto potpišemo, želimo da je to i provedivo, a ne potpis samo radi mahanja dokunentom – izrekao je stav nove uprave o socijalnom sporazumu u kojem je i ministar Ivan Vrdoljak posredovao.

Pappo se, izvještava portal, osvrnuo i na činjenicu što nema sindikalaca na fešti. "Svi su dobrodošli, uključujući sindikate. Neka dođu i pokažu humanitarni karakter i pomognu s deset kuna djeci iz Centra Juraj Bonaći", kazao je Pappo.

Pritom je istaknuo i da kod dijeljenja otkaza neće biti razlikovanja u tome je li netko član sindikata ili ne. "Jedini kriterij će biti rezultat rada. Iako, moram naglasiti da smo dubinskom analizom koju smo proveli uočili da su pojedini službenici imali povlašteniji položaj", kazao je Pappo, prenosi portal.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close