GALERIJA: Juroslav Buljubašić otvorio dom za najbogatije europske penzionere

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2013. u 16:00
Arhivska fotografija: Juroslav Buljubašić; Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Rezidencija “Dioklecijan”, namjenjena klijenteli iznad 60 godina starosne dobi, smještena u splitskoj četvrti Lokve, danas je i službeno počela raditi.

Rezidencija "Dioklecijan", namjenjena klijenteli iznad 60 godina starosne dobi, smještena u splitskoj četvrti Lokve, danas je i službeno počela raditi i njome se želi pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma, doznaje se u tvrtki "Splitska kuća zdravlja" koja je vlasnik ove rezidencije.

Juroslav Buljubašić (52), jedan od najimućnijih Hrvata koji stoji iza ovog projekta, za medije je ranije rekao kako ovaj dom ulazi u europski lanac domova sa sedam zvjezdica, kakvi postoje samo u Barceloni, Berlinu i Ženevi.

Riječ je o investiciji vrijednoj 15 milijuna eura koja je u potpunosti posvećena produljenome boravku, odmoru i rehabilitaciji osoba starije dobi uz pružanje najšireg paketa zdravstvenih i svih drugih usluga, skrojenog posebno za potrebe umirovljenika, navodi se u priopćenju za javnost tvrtke "Splitska kuća zdravlja".

 

Ističe se kako je cilj ove rezidencije ponuditi osobama treće dobi iz cijele Europe, pa i drugih krajeva svijeta, mogućnost da svoje "zlatne godine" provedu u jednome od za život najugodnijih gradova na Mediteranu.

Napominju kako se sve više ljudi treće životne dobi u potrazi za boljom kvalitetom života odlučuje za tzv. klimatsku migraciju.

"Hrvatskoj se, posebice njenom priobalju, ulaskom u jedinstveno tržište Europske unije otvorila mogućnost postati jednom od vodećih zemalja u toj grani gospodarstva", smatraju u toj tvrtki.

Kako navode, rezidencija "Dioklecijan" ima sedam katova i tri podzemne etaže za garažna mjesta. U sklopu objekta nalazi se poliklinika sa specijalističkim liječničkim ordinacijama, medicinsko-biokemijski laboratorij, stomatološka ordinacija te prostori za fizikalnu terapiju.

Korisnicima su na raspolaganju raskošno uređeni i opremljeni apartmani i sobe različitih veličina (od 26 do 89 metara četvornih) te brojni društveni sadržaji uključujući knjižnicu i kino dvoranu, dok je sedma etaža s panoramskim pogledom rezervirana za wellness – otvoreni bazen sa sunčalištem i drugim sadržajima.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

kad će on gostovati u emisiju Mistika uspjeha?

Ne poznajem Split pa tako ni lokaciju, ali dok vidim sliku i dolje cestu sa 4 trake vidim da je lokacija promasena 100%. “Rezidencija” bi trebala biti slicnija auto-kampu sa bungalovima a ne betonskoj stambenoj zgradi.

Treću životnu dob zamišljam u prirodi…jezeru ili moru, u blizini nekog
poznatog dobro opskrbljenog Grada koji ima solidnu zdravstvenu skrb/bolnicu/.
Osim što je zamišljam, daleko od ovakvog betona, pomisao na živim polupokretna
na sedmom katu…baca me u očaj…
Dakle, paviljonski tip izgradnje luksuznog smještaja….priroda..dobra
prometna povezanost sa centrom…..i stručno osoblje….
Paviljon, ili apartman ili bungalov za smještaj rodbine/ soba za goste/
te obavezno duge šetnice radi kretanja………na friškom zraku…
Pogledajte američke smještaje ili smještaje ua bogate u bogatim, europskim
gradovima..
MI ćemo se zadovoljiti manjim stanom- nadohvat djeci….i njihovoj pomoći…

New Report

Close