FOTO: Tradicionalnu su bazgu vratili u modu i postigli velik uspjeh

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2016. u 11:51
Foto: Press

Uz bazgu, proizvode još čak devet okusa sokova, od kojih su najtraženija ruža i lavanda. Mali “voćni laboratorij” smješten je u samoj okolici Zagreba, a njihov uspješan tim svakodnevno radi na tome da u svaki kafić diljem zemlje dođe jednako vrhunski napitak.

„Sve je nastalo iz hobija i ljubavi prema prirodi i bilju“, objasnio je Igor Kutil, započevši priču o uspjehu njegove zagrebačke tvrtke koja proizvodi čak 10 vrsta Jaffa voćnih sokova i likera, te 6 okusa Frappe Cappuccina.

Najveću pozornost sigurno je postigao sok od bazge, koji je gotovo zaboravljen te koji nastaje kao suprotnost zaslađenim gaziranim pićima, napravljen prema tajnoj domaćoj recepturi.

Danas se sokovi umjesto u bocama, prodaju zapakirani u vrećice, a reakcije na takvu odluku su bile vrlo pozitivne.

„Sok od bazge je stekao velik krug poklonika, pa se naš proizvod, između ostalog, može kupiti u gotovo tisuću kafića. Za ugostitelje su vrlo pogodni jer omogućavaju brzo posluživanje i vrhunsku kvalitetu, jer se sadržaj iz vrećice samo ulijeva u čašu vode“, otkrio je Kutil, dodavši kako je recept njihovih sokova jednostavan, ali sadrži bitne finese za originalan napitak.

Sokovi Jaffa imaju čak 80% voćnoga sadržaja, sačuvanog u tekućem obliku koncentriranih napitaka, te na taj način čuvaju ono najbolje od prirode. Uvjereni su kako nema alternative lokalnim proizvodima, što sve više prepoznaju ugostitelji i njihovi zadovoljni gosti.

„Bazgu beremo u hrvatskim šumama, te se posebno pazi na kvalitetu, odnosno na njezinu udaljenost od prometnica i čisti zrak. Kvaliteta sirovine nam je u prvom planu, jer je to glavni preduvjet dobrog finalnog proizvoda“, kaže Kutil.

Neobični okusi

Osim, nazovimo tako, tradicionalne bazge koja je sok djetinjstva mnogih i koja se sigurno vratila “u modu”, proizvode još neobičnih okusa. Tu su, primjerice, sok od ruže, lavande, dinje, maline… Svi su oni dostupni u spomenutim vrećicama, a cijene su im po kafićima različite.

Ipak, treba naglasiti kako njihov uspjeh nije nastao nedavno jer posluju od 1997. godine. Oko 12 godina su prodavali sokove za maloprodaju, no dolaskom velikih trgovačkih centara promijenili su praksu te su se okrenuli jednokratnim inovativnim pakiranjima, najčešće za ugostiteljske objekte.

Može se reći kako su u modu vratili sok od bazge i pritom zaradili, a na naizgled jednostavan način – svoju su ljubav i hobi pretvorili u posao. Naime, obitelj godinama „kemija“ s prirodnim namirnicama, te stvaraju nove recepte za posve drugačije okuse, a čini se, kako im se takva zanimacija sada i isplatila.

„Svi smo se iznenadili koliko je okus bazge ostao popularan i koliko upita imamo samo vezano uz taj proizvod. Slobodno možemo reći kako smo, barem jednim dijelom, spasili bazgu od zaborava“, dodaje Kutil.

Sve se proizvodi u okolici Zagreba, a napitke prodaju u cijeloj Hrvatskoj, te ih uskoro planiraju plasirati i na strano tržište.

Lavanda odražava svježinu i opuštajući doživljaj plavog Mediterana, a kako otkrivaju ugostitelji, posebno je interesantna strancima zbog egzotičnom i nepoznatog okusa.

Kiselkasti i razigran okus podarit će i višnja, dok će posebno sočna malina razveseliti cijelu obitelj. Nježan okus breskve omogućava dozu vitalnosti i zdravlja, a bogati limun, jabuka ili dinja svakim će gutljajem dodatno osvježiti i razbuditi.

Posebno je interesantan sok od ruže, koji kreativnim okusom i neodoljivim mirisom predstavlja ono najbolje od privlačnog cvijeta, te je prava ulaznica u svijet maštanja i odmora. Blagodati naranče su već vrlo poznate, a njezin sok će vas opskrbiti energijom za cijeli dan.

„Pokazao se kako klijenti ipak žele nešto što je zapravo jednostavno – kvalitetu i pošten odnos. Naše su cijene i više nego prihvatljive, a kvaliteta proizvoda prvoklasna i to je ono na čemu uvijek inzistiramo“, zaključio je Kutil.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ne…..dobavljač ga nema….isto tako nemamo sok od grožđa, ne za povjerovati….
Zašto? ….Valjda se to ne isplati proizvoditi….premalo se traži u ponudi……a mogli bismo
mi i RH iskombinirati svoje proizvode / frutek od mrkve je odličan/ tako i čisti sok od grožđa..
bez previše konzervansa..
Neki dan me je jedan bolesno organski trknut proizvođač OPG- koji izrađuje kolače od
sirovina uzgojenih na prirodan način, nagovarao na proizvodnju sokova od grožđa….
u Srbiji to rade , mi baš i ne…no, proizvođači, koji rade ove svečkice pune finog koncentriranog
prirodnog sirupa, sigurno će obogatiti svoju ponudu, nekim novim okusima……
Koje okuse želimo osim: višnje, naranđe, ruže, lavande, limuna….. moraju otkriti..

Imate li sok od mrkve u ponudi?

Da li znate da nerazumni roditelji u kafićima , naručuju djeci – sve što nije zdravo, i uopće ne mare
za zdravlje djece:-
– naručuju im nescaffe , s raznim okusima..
– vruće čokolade s hrpom kalorija
– gazirana pića, najštetnija koja postoje……..

Malo koji roditelj zna da u kafiću može djetetu naručiti:
– kakao, i sam dozirati mješavinu / kakao / ili samo mlijeko koje mu je najjeftinije
– prirodne sokove , gore navedene
– čajeve samo s medom i biljem primjerenim za djecu ……
Čuvajmo svoju djecu od bolesti krvnih žila..!

..obožavamo njihove jednostavne , prirodne arome…….!

New Report

Close