FOTO: Počinju radovi dugogočekivanog ‘Zagreb na Savi’, poznat je i datum otvaranja

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2019. u 09:45
Foto: Borna Filic/PIXSELL

“Zagreb na Savi” odvijat će se na tri lokacije, na južnoj i sjevernoj obali kod Mosta slobode te kod tzv. Hendrixova mosta.

Nije počeo 19. lipnja, kao što su iz Grada nedavno najavili, a sad imaju i novi datum otvaranja dugoočekivanoga “Zagreba na Savi”, piše Večernji list.

Ljetni program na obalama zagrebačke rijeke trebao bi, prema riječima Sanje Cvjetko Jerković, pročelnice gradskoga Ureda za strategijsko planiranje, početi 5. srpnja.

Postavljanje montažnih paviljona već je gotovo dovršeno, a dio aktivnosti, kazala je također pročelnica, organizirat će se i ranije. – “Odmorko”, program za djecu koja školske praznike provode u metropoli, počinje ovih dana – istaknula je Sanja Cvjetko Jerković.

Prema rasporedu programa za ovogodišnje ljeto objavljenom na internetskoj stranici zagrebačkog Školskog sportskog saveza, koji organizira “Odmorko”, na južnoj strani Save, pored Mosta slobode, od 26. lipnja do 12. srpnja trebala bi se igrati odbojka na pijesku. Hrvatski flying disc savez usto će ponedjeljkom i srijedom organizirati igranje raznih sportova s diskom.

Manifestaciju bi, prema radnoj verziji programa, trebao otvoriti skok padobranom koji će organizirati Zagrebački zrakoplovni savez, a tijekom srpnja, kolovoza i rujna bit će ondje spuštanja Savom u raftu, korektivne gimnastike za slijepe i slabovidne, grupnoga programa vježbanja uz glazbu, škole nordijskog hodanja i ribolova, jahanja konja, igranja badmintona i nogometa, bacanja frizbija…

“Zagreb na Savi” odvijat će se na tri lokacije, na južnoj i sjevernoj obali kod Mosta slobode te kod tzv. Hendrixova mosta.

Komentirajte prvi

New Report

Close