FOTO: Ministar turizma otvorio hotel Rivalmare i turističko naselje “Narcisa ago – Čiže” u Istri

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2016. u 16:00
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Hrvatski turistički sektor snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te nam je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti.

Ministar turizma Anton Kliman danas je sudjelovao na otvorenju Design Boutique hotela Rivalmare u Novigradu te na otvorenju turističkog naselja „Narcisa ago – Čiže“ u Trvižu kod Pazina, u središnjoj Istri.

Hotel Rivalmare jedini je projekt iz Istarske županije koji je dobio zeleno svjetlo na natječaju namijenjenom financiran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) s iznosom od 7,12 milijuna dok je ukupna vrijednost projekta 17,62 milijuna kuna. Hotel ima 12 dvokrevetnih soba i jedan apartman, ukupnog kapacitet 26 kreveta. Planirano je da hotel radi barem deset mjeseci u godini, a kako bi se to omogućilo imat će i dodatne sadržaje poput wellnessa, fitnessa, saune i mogućnosti najma bicikala.

„Hrvatski turistički sektor snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te nam je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti. Upravo su ovakve investicije koje predstavljaju razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu.“ istaknuo je ministar Kliman.

Prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine i nacionalnim programima detektirana i posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i sl., a sve s ciljem privlačenja i u razdobljima pred i posezone te jačanja ponude tijekom glavnog dijela sezone. Važno je i istaknuti načelo održivog razvoja i energetski učinkovitog poslovanja pri izgradnji novih kapaciteta, a što obuhvaća ovaj hotel.

U nastavku dana ministar Kliman sudjelovao je i na otvorenju turističkog naselja Čiže, tvrtke Narcisa ago u Trvižu kod Pazina u središnjoj Istri. Riječ je ujedno o greenfield investiciji s obzirom da je resort izgrađen na nekad neplodnom poljoprivrednom zemljištu površine 3 hektara. Resort ima dvije kuće za odmor površine po 95m2, pansion sa 5 dvokrevetnih soba, bazenom, kuhinjom i restoranom te kamp odmorište. Svi kapaciteti izgrađeni su prema standardu kvalitete od 4 zvjezdice. Ukupna ulaganja u ovaj projekt iznose preko 8 milijuna kuna, a od toga je kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) iznosio nešto manje od 4 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close