FOTO: Hrvatska mega jahta privlači poglede u Monte Carlu

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2015. u 10:11
Foto: Brodosplit

Između gotovo 120 najglamuroznijih superjahti na svijetu, svjetsku je premijeru imala je i najveća hrvatska superjahta, ‘Brodosplitova’ ljepotica ‘Katina’ u vlasništvu Brodosplit Plovidbe d.o.o.

Prestižni sajam luksuznih mega i super jahti  'Monaco Yacht Show', što se po jubilarni 25. put održava u luci Hercules u Monte Carlu, svoja je vrata brojnim kupcima, vlasnicima jahti i entuzijastima. Procjenjuje se da će ga posjetiti oko 35.000 ljudi iz cijelog svijeta, koji na jednom mjestu mogu vidjeti veliki broj mega i super jahti od 25-100m dužine i razgledati bogatu nautičku ponudu te razmijeniti mišljenje i iskustva o trendovima koji vladaju u ovoj branši nautičkog turizma.

Između gotovo 120 najglamuroznijih superjahti na svijetu, svjetsku je premijeru imala je i najveća hrvatska superjahta, 'Brodosplitova' ljepotica 'Katina' u vlasništvu Brodosplit Plovidbe d.o.o.

Jahta duljine 60 metara može na svoje četiri palube u šest VIP kabina primiti 12 putnika, o kojima se brine 13 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2. Trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućavaju joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom 'plug&play'.

Cijela jahta pokrivena je audio-video zabavnim sustavom, kao i priključcima za iPod-e i internetsku mrežu. Sve četiri palube povezuje putničko dizalo, a hrana se iz kuhinje do salona doprema posebnim liftom. Poseban noćni ugođaj stvaraju podvodna svjetla i svjetleće ime jahte.

Opremljena je saunom, jacuzziem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci i još puno dodatne opreme.

Komentari (13)
Pogledajte sve

lipo je tamo

https://www.instagram.com/explore/locations/14809049/

Hrvati imaju pamet i znanje za proizvodnju sofisticiranih proizvoda samo ih vlast treba postiti na miru, a ne opterećivati pretjeranim fiskalnim i parafiskalnim nametima.

na razini kaića u odnosu na Vaš link …

samo mi reci frenki koga u piranu da pitam. prvog na ulici ili nekog ribara?

New Report

Close