Fina se 1. siječnja uključila u postupak ovrhe

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2015. u 12:38
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Financijska agencija od 1. siječnja 2015. preuzela je u nadležnost svoju novu ovršnu funkciju.

Financijska agencija od 1. siječnja 2015. preuzela je u nadležnost svoju novu ovršnu funkciju: vodi Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se  u ovršnom postupku prodaju od navedenog datuma, te provodi elektroničke dražbe na temelju novih zahtjeva za prodaju koje joj dostavlja sud.

Fina će prodaju nekretnina, ali i pokretnina kojima je procijenjena vrijednost veća od 50.000 kuna provoditi u novim ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja.  Postupak provođenja elektroničke javne dražbe propisan je Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (NN br. 93/14). Svi pozivi, obavijesti i zahtjevi koji se donose u postupku prodaje nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku i koje je potrebno javno objaviti, kao i pismena koja joj dostavlja sud radi objave, objavljivat će se na  internetskim stranicama Fine. Istekom osmog dana od  ove objave smatra se da je izvršena uredna dostava svim osobama na koja se odnose. 

Ovaj Očevidnik u elektroničkom obliku predstavlja skup podataka o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja ove godine; on je javan i putem interneta dostupni su svi podaci o nekretninama i pokretnina koje Fini dostavljaju nadležna tijela u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.Podaci o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku pokrenutom prije 1. siječnja 2015. godine dostavljaju se Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Komentirajte prvi

New Report

Close