Fina pokrenula servis na kojem možete provjeriti svog poslodavca

Autor: Suzana Varošanec , 08. srpanj 2013. u 14:09
Screenshot

Građani koji su u procesu traženja posla, pomoću ovog servisa mogu provjeriti kako posluju njihovi potencijalni poslodavci.

Financijska agencija (Fina) danas je lansirala novi internetski servis transparentno.hr koji svim građanima omogućuje uvid u podatke o poslovanju obrta, dioničkih i društava s ograničenom odgovornošću te ostalih subjekata obveznika poreza na dobit. Servis transparentno.hr dostupan je putem računala i mobilnih uređaja.

Građani koji su u procesu traženja posla, pomoću ovog servisa mogu provjeriti kako posluju njihovi potencijalni poslodavci. Oni koji surađuju s drugim poslovnim subjektima mogu provjeriti radi li se o pouzdanim poslovnim partnerima, a znatiželjni mogu provjeriti kako posluju tvrtke njihovih prijatelja. Između ostalih, na raspolaganju su podaci poput prosječne plaće, broja zaposlenih, prihoda i rashoda, ostvarene dobiti i podatak o blokadi računa, stoji u priopćenju Fine. 

Transparentno.hr, novu Usluge Fine, podsjetimo, na Fina forumu 2013. prije dva mjeseca najavila je predsjednica Uprave Fine Anđelka Buneta, kao i novu aplikaciju .

Govoreći o suvremenim trendovima u korištenju poslovnih informacija Buneta je istaknula i inovativnost novoga rješenja na kojem se bazira novi servis transparentno.hr. Naime, pristup podacima ostvaruje se putem Vingda, virtualne valute koja korištenje servisa omogućuje bez plaćanja novcem, a korisnici sami odlučuju kako će steći Vingd koji je potreban za pristup. Mogu ga kupiti ili zaraditi jednostavnim akcijama, kao što su informiranje o Fini i Fininim uslugama i proizvodima. 

"Kroz suradnju s Vingdom, Fina je ovaj servis uspjela učiniti dostupnim svim građanima, bez obzira na to imaju li vlastite prihode, kreditnu karticu ili dovoljno sredstava na mobitelu. Vingd kroz ostale partnerske servise koristi više od 200.000 korisnika u Hrvatskoj. Prepoznala je potrebe tržišta za brzim i lako dostupnim poslovnim informacijama te će ovaj servis kontinuirano unaprjeđivati novim podacima i funkcionalnostima. Servisom transparentno.hr Financijska agencija nastavlja modernizirati svoje usluge, investirajući u edukaciju građanstva o prednostima primjene poslovnih informacija u svakodnevnom životu, koje građanima mogu značajno pomoći u donošenju boljih odluka", navode iz Fine. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

OIB INGRE: 14049708426

Fina pokrenula servis na kojem možete provjeriti svog poslodavca

Najveci poslodavac koji najvise zaposljava je vlada RH. Kako posluje mozete vidjeti ako pogledate trejdanje obveznicama.

New Report

Close