EU daje više od 2 milijarde kuna za Nizinsku prugu

Zeleno svjetlo za gradnju dionice od 40 kilometara/Patrik Macek/PIXSELL Zeleno svjetlo za gradnju dionice od 40 kilometara/Patrik Macek/PIXSELL

Ova pruga će utjecati na konkurentnost luke Rijeka kroz poboljšanje njezine povezanosti s tržištima srednje Europe poput Mađarske, Slovačke i Poljske, ističu iz Ministarstva.

Projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Rijeka - Zagreb na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac u duljini 40,02 km, važan i za realizaciju projekta nizinske pruge, prihvatljiv je za sufinanciranje iz fondova EU, izvijestili su jučer iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da su stručnjaci programa JASPERS dostavili Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pozitivno mišljenje, tzv. IQR, za prijedlog sufinanciranja navedenog projekta, a čija ukupna vrijednost doseže 3,5 milijarde kuna (s PDV-om).

Iz Ministarstva pojašnjavaju da službenu odluku Europske komisije (EK) o odobrenju financiranja projekta očekuju u sljedeća tri mjeseca,a do kraja tekuće godine uslijedit će i potpisivanje ugovora. 

Ukupni prihvatljivi troškovi za sufinanciranje iznose 2,7 milijarde kuna (bez PDV-a), od čega će se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija sufinancirati 85 posto iznosa, a ostatak iz državnog proračuna.

Ova pruga će utjecati na konkurentnost luke Rijeka kroz poboljšanje njezine povezanosti s tržištima srednje Europe poput Mađarske, Slovačke i Poljske, ističu iz Ministarstva. 

Komentari (4)
 • peskafondo
  peskafondo 17:00 13.9.2019.

  2 milijarde kuna je dobra lova za tu kratku dionicu.
  Puno posla za IGH, Dalekovod i Djuricu.

 • koscakmo
  koscakmo 12:37 13.9.2019.

  Jeste li u potrazi za vrlo istinske kredite po povoljnom kamatnom stopom od 2%, na temelju povoljnih kredita uvjetima?
  Treba li vam zajam da riješite svoj dug ili plaćate račune? Jeste li bili odbili cijelo vrijeme sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Zajmovi
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi
  * Kućni zajmovi
  * Zajmovi za konsolidaciju dugova
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo korisnika naš je cilj kada se prijavljujete s nama, prijavljujete se na pouzdano poduzeće koje brine o vašim potrebama financiranja. Mi ćemo se pobrinuti za vas tijekom cijelog procesa E-mail nas at:MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

 • NaBiduAsku
  NaBiduAsku 11:03 13.9.2019.

  daj još malo negative prospi.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve