Enigmatičar Pauletić i PPD-ov Leo Prelec zamjenici ministara

Autor: Saša Paparella , 26. veljača 2016. u 09:20
Robert Pauletić bori se protiv 'kajkavizacije crtića'/L. Klun/PIXSELL

Marijo Turalija zamjenik je ministra poduzetništva, a Barica Novosel ministra pravosuđa.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH, održane u četvrtak, raspravljen je niz kadrovskih pitanja. Između ostalog, Daglas Koraca razriješen je dužnosti zamjenika ministra turizma, a novim je zamjenikom imenovan Robert Pauletić iz Splita.

Pauletićevo je imenovanje odmah izazvalo niz komentara na društvenim mrežama, gdje su mnogi isprva mislili da je riječ o šali. Pauletić, inače poznati enigmatičar, javno se oštro suprotstavlja "kajkavizaciji" hrvatskoga medijskog i kulturnog prostora, tvrdeći da se pri sinkronizaciji crtanih filmova koristi previše "purgerskih" izraza. 

Imenovan niz zamjenika 
U nastavku sjednice Vlada je imenovala Miru Škrgatića zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Antu Babića zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, Tomislava Ivića zamjenikom ministra obrane. Lea Preleca, člana Uprave PPD-a, Vlada je imenovala zamjenikom ministra gospodarstva, a Marija Turaliju zamjenikom ministra poduzetništva i obrta. Zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode Vlada je imenovala Marija Šiljega, zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoja Šlezaka, a zamjenikom ministra zdravlja Ivana Bekavca.

Baricu Novosel imenovala je zamjenicom ministra pravosuđa, Sonju Bošnjak zamjenicom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sandra Nižetića zamjenikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Vlada je pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovala Gorana Šarina. Razriješila je dosadašnjeg pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih Hrvoja Sadarića, a pomoćnicima ministrice imenovala Dianu Topčić Rosenberg i Josipa Masnića.

Novim  pomoćnicama ministra turizma Vlada je imenovala Oliveru Shejbal i Martinu Jantol. Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Marić u DAB-u
Ministar financija Zdravko Marić imenovan je nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora. Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i Ivu Jelušića i imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i Domagoja Ivana Miloševića.

'Lepi gosti'

Prozvao ga HHO 
Novi zamjenik ministra turizma nije se neprijateljski odnosio samo prema Zagrepčanima, već i prema još jednoj skupini koja rado ljetuje na Jadranu, a to su srpski turisti. Tako 2008. u Slobodnoj Dalmaciji u tekstu pod naslovom 'Lepi naši gosti su se vratili' opisuje kako je zbog netrpeljivosti prema srpskim turistima na Pagu napustio hotel prije nego što je planirao, zbog čega ga je prozvao HHO.

Komentirajte prvi

New Report

Close