Energetska obnova više od 6000 obiteljskih kuća samo ove godine

Autor: Agencija VLM , 02. srpanj 2014. u 11:16
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministar Zmajlović u Zadru na predstavljanju programa energetske obnove obiteljskih kuća i otvaranju izložbe “Moj komadić zemlje”.

– Podizanje životnog standarda naših građana najvažniji je cilj projekata koje provodimo, a tako i ovog projekta energetske obnove obiteljskih kuća. Projektima energetske učinkovitosti u kućanstvima značajno se smanjuje potrošnja energije i bitno se poboljšava kvaliteta života. U trenutku u kojemu živimo, ovi projekti imaju i dodatnu važnu ulogu u zadržavanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta. Govorimo o obnovi preko 6000 kuća ove godine. To znači posao hrvatskim obrtnicima i tvrtkama koji će biti zaposleni na projektima energetske obnove – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sinoć u Zadru na tribini za građane na kojoj je predstavljen Program energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Program su na tribini građanima zajednički predstavili ministar okoliša Mihael Zmajlović, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller te predstavnici Ministarstva graditeljstva i Fonda.

Cilj Programa Vlade RH koji je predstavljen u ožujku bio je energetska obnova minimalno 2000 obiteljskih kuća godišnje na razni Hrvatske a, prema svim pokazateljima, interes je toliki da će se već u prvoj godini obnoviti preko 6000 kuća. Program je usmjeren upravo na energetsku obnovu obiteljskih kuća jer one čine 65% stambenog fonda u Hrvatskoj. Najviše ih je izgrađeno prije 1987. godine te nemaju gotovo nikakvu ili samo minimalnu toplinsku izolaciju. Obnovom po načelima energetske učinkovitosti građani mogu ostvariti uštede na režijama od 30% do čak 60% i, k tome, osigurati kvalitetnije uvijete stanovanja. Projekt se provodi kroz Fond za zaštitu okoliša u suradnji s gradovima, općinama i županijama.

Čak 112 milijuna kuna osigurano je samo ove godine iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čime se građanima omogućuje da ostvare od 50% do 80% bespovratnih sredstava.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma koja energetska obnova ?

Radi se o imenu za novoizmišljeni porez.

Radi se o novoj pljački stoke sitnog zuba.

Njihovi svi projekti uvijek računaju kao da mi grijemo naš Dom 100 %.

Oni nikad ne računaju da mi stalno maximalno štedimo ,
da gotovo nikada ne grijemo :
garažu , šupu , hodnik , garderobu , tavan , špajzu , vježbaonicu ,podrum….

I kada sve zbrojite i oduzmete dođete do toga da je to opet novi bezobrazno veliki porez koji nam hoće uvesti naše gulikože.

perverzija, otmi onima koji zarade i onda glumi imperatora i dijeli raji.

“energetska obnova” bez sumnje štedi kućni budžet kad vam partija pokloni izolaciju. kada sami morate ulagati i vagati cost/benefit za svaki trošak, onda znate da je ulaganje samo u izolaciju bacanje novca, i da treba stvari brižljivo isplanirati da iza svega ne ostane minus.

no marksistima ne treba struka i nauka, oni dijele tuđe novce pa mogu biti bezbrižni, slikaju se po novinama a nitko ni za što ne odgovara.

najprije nam kroz 500 poreza otmu novac od plaća, a onda ga velikodušno podijele onima koji imaju obiteljske kuće vrijedne stotine tisuća EUR!?!? super “plan 21” [emo_ljut][emo_palacd]

New Report

Close