Država napokon kreće u lov na ulagače u golf resort, vrijednost ulaganja iznad milijardu kuna

Autor: Marija Brnić , 01. siječanj 2018. u 22:00
Do 1. ožujka prikupljaju se pisma namjere za projekt Prukljan/Jurica Galoić/PIXSELL

Zemljište je dijelom bilo minirano, no u međuvremenu su eksplozivne naprave uklonjene, ali je, izuzev jednog dijela koje je u zakupu i na kojemu su podignuti vinogradi, voćnjaci i maslinici, uglavnom o zapuštenom i zaraslom zemljištu, smještenom na nenaseljenom i negrađevinskom području blizu autoputa.

Nakon više od deset godina priprema, Ministarstvo državne imovine pokrenulo je potragu za ulagačima u gradnju golf igrališta s hotelskim i ugostiteljskim objektima, te vodenim parkom na Prukljanu kod Skradina.

Do 1. ožujka prikupljat će se neobvezujuće ponude, a za realizaciju projekta na 140 hektara zemljišta uz Prukljansko jezero otvorene su mogućnosti kroz pravo na gradnju, koncesije na pomorskom dobru, ugovor o osnivanju prava služnosti i o zakupu, ali i kupoprodajom. 

U katalogu projekata
Prema prostornim planovima Šibensko-kninske županije i Grada Skradina, na lokaciji koja je u državnom vlasništvu moguća je gradnja hotela s četiri ili pet zvjezdica, s 1500 kreveta, privezišta s 200 vezova, aquapark, te golf teren s 18 plus 9 rupa. Lokacija je s više aspekata ocijenjena pogodnom za ovaj oblik turističke ponude, jer se nalazi na jezeru koje je povezano s morem s jedne strane i Nacionalnim parkom Krka s druge strane.

Zemljište je dijelom bilo minirano, no u međuvremenu su eksplozivne naprave uklonjene, ali je, izuzev jednog dijela koje je u zakupu i na kojemu su podignuti vinogradi, voćnjaci i maslinici, uglavnom o zapuštenom i zaraslom zemljištu, smještenom na nenaseljenom i negrađevinskom području blizu autoputa.  Projekt golf resorta Prukljan uvršten je proteklih godina u katalog investicijskih projekata Agencije za investicije i konkurentnost i Ministarstva turizma, pa se za njega već ozbiljno interesiraju strani ulagači s iskustvom u toj turističkoj niši, a uglavnom je riječ o europskim i ulagačima iz SAD-a.

Vrijednost ulaganja procjenjivana je dosad iznad milijardu kuna, no prema raspisanom natječaju, sami ulagači kroz svoje neobvezujuće ponude definirat će kriterije i vrijednosti na temelju kojih će se odvijati daljnje natjecanje.

Vremenski okvir realizacije
Idejno rješenje s kojim će doći u Ministarstvo državne imovine među ostalim treba imati skice s prikazom planiranih zona golf igrališta i zgrada za turistički smještaj izvan građevinskog područja, te sadržaja unutar zone izdvojenog građevinskog područja, osnovne parametre objekata sa sadržajima, planirani način komercijalnog upravljanja projektom u fazi njegovog korištenja, način osiguranja brenda, te okvirni investicijski plan i iznos ulaganja, broj i strukturu zaposlenika, kao i vremenski okvir realizacije projekta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close