Do 2030. u razvoj prometa 2 milijarde eura iz EU

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Definirano 20-ak projekata u željeznici, cestama, pomorstvu, javnom i avioprijevozu...

Vlada je u četvrtak u saborsku proceduru uputila Strategiju prometnog razvoja Hrvatske od 2017. do 2030., a kako je kazao ministar prometa Oleg Butković, strategija osigurava okvir za razvoj prometnog sektora zemlje.

Strategija definira 16 ciljeva koji su primjenjivi za sektor prometa, 37 specifičnih ciljeva i 118 mjera podijeljenih u 6 prometnih sektora - željeznički, cestovni, zračni, pomorstva i unutarnja plovidba, javni gradski, prigradski i regionalni prijevoz. "Donošenje strategije osigurava bezuvjetno trošenje sredstava iz EU fondova za više od 20 projekata u svim vidovima prometa ukupne vrijednosti oko 2 milijarde eura", rekao je Butković.

Izdvojio je most Pelješac s pristupnim cestama, nabavku elektromotornih vlakova, obnovu tramvajske infrastrukture u Osijeku i Zagrebu, nabavu novih tramvaja i novih brodova za prijevoz putnika na otoke, dovršetak izgradnje Zračne luke Dubrovnik... Vlada je donijela i Program potpore strukturnim reformama od 2017. do 2020. Potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić kazala je da plan sadrži popis projekata koje će direktno financirati Europska komisija (EK), njih 15 vrijednih 1,8 mlrd. eura. 

Komentari (1)
  • apatero
    apatero 16:16 27.8.2017.

    Od modernizacije željezničkih trasa ništa , a pozivamo se na projekt vrata europe , pih

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!