Dm donirao 207.000 kn za mobilnost malih pacijenata

Autor: Marta Duić , 13. srpanj 2016. u 15:07
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Osim dm-a, novac su donirali Končar i Ministartsvo zdravlja

Na današnjoj press konfereniciji dm je Klinici za dječje bolesti Zagreb koja godišnje ima 230.000 malih pacijenata predao donaciju od 207.000 kn koja je uložena u ugradnju novog električnog dizala. Riječ je o donaciji u sklopu projekta ˝Jer sve smo to mi˝ u kojem će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna za projekte na dobrobit zajednice, a realizirat će projekte u 19 županija i 26 gradova. Klinika za dječje bolesti prijavila se na natječaj, a donirani novac biti će iskorišten za demontažu starog dizala i ugradnju novog. Osim dm-a, 200 000 kn osiguralo je Ministartstvo zdravlja, a tvrtka Končar 50.000 kuna.

˝U ova teška vremena zahvaljujem svima koji su našli razumjevanje i mogućnost da pomognu našim pacijentima˝, poručio je Zoran Bahtijarević, v.d. ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb. Bahtijarević je najavio i kako se nastavlja s izgradnjom nove dječje bolnice koja je trenutno na čekanju zbog političke situacije u državi te istaknuo kako je novo dizalo tek početak građevinskih radova u bolnici jer ovog ljeta namjeravaju preurediti  treći kat pedijatrije te odjel intenzivne njege.

Renata Godek, direktorica marketinga i informiranja tvrtke Končar, istaknula je kako ovo nije prvi put da Končar pomaže Kliniku za dječje bolesti Zagreb, a ovu donaciju uručili su im još u siječnju povodom 95.obljetnice tvrtke. Tvrtka i inače donira značajna sredstva namijenjena mladima i djeci, stipendira i ulaže u njihovo obrazovanje i usavršavanje te podupire socijalno ugrožene skupine.

˝Kad se male ruke slože, sve se može. Iako smo prvotno planirali odabrati 20 projekata koji će pomoći zajednici jer smo ovu inicijativu pokrenuli povodom 20 godina dm-a u Hrvatskoj, pristiglo je 2004 projekata tako da smo odlučili realizirati njih 40, a ovaj je samo jedan od njih˝, istaknuo je  Mirko Mrakužić, direktor tvrtke dm-drogerie markt Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close