Croatia Airlines uveo redovni let prema još jednoj europskoj prijestolnici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2017. u 13:41
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Tako Croatia Airlines ove sezone izravno leti u 39 odredišta u 24 europske države.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines obavio je u ponedjeljak svečani, prvi let na redovnoj liniji između Zagreba i Bukurešta u povodu uključivanja glavnog rumunjskog grada u mrežu svojih odredišta po prvi put u povijesti tvrtke.

Do sredine listopada ove godine putnicima su na raspolaganju tri leta na tjedan na relaciji Zagreb-Bukurešt i Bukurešt-Zagreb, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

Osim Bukurešta, novost u ponudi Croatia Airlinesa u ovogodišnjoj turističkoj sezoni su i izravni letovi iz Zagreba za Stockholm, Helsinki i Oslo.  Prvi zrakoplov Croatia Airlinesa za švedsku prijestolnicu poletio je u petak, 19. svibnja, dok su inauguracijski letovi prema finskoj i norveškoj metropoli bili u nedjelju, 21. svibnja.

Tako Croatia Airlines ove sezone izravno leti u 39 odredišta u 24 europske države. Tvrtka stoga ove godine očekuje i dodatni rast putničkog prometa, i to od oko 7 posto te planira prevesti rekordnih 2 milijuna putnika.

Na konferenciji za novinare nakon slijetanja prvog zrakoplova Croatia Airlinesa u bukureštansku zračnu luku, predsjednik Uprave kompanije Krešimir Kučko, uz ostalo, kazao je kako se nada da će nova linija pridonijeti otkrivanju prirodnih, povijesnih i kulturnih ljepota Zagreba i Bukurešta, kao i da će doprinijeti još snažnijoj suradnji dviju država i učvršćenju njihovih prijateljskih veza.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Rumunjskoj Davor Vidiš ocijenio je, pak, da će izravna linija Croatia Airlinesa biti poticaj za još veći broj turističkih dolazaka, poslovnih putovanja ili posjeta kulturnih djelatnika i sportaša. Nada se i da će se linija održati i nakon listopada te postati redovna.

Prve putnike Croatia Airlinesa pozdravio je i direktor odjela za vanjske poslove zračne luke "Bucharest Henri Coanda", Valentin Iordache, koji je okupljenim novinarima kazao da je ta zračna luka glavni ulaz u Rumunjsku, kroz koji je tijekom 2016. godine prošlo gotovo 11 milijuna putnika. Uvjeren je i da je uspostava nove linije početak dugotrajnog partnerstva između te zračne luke i Croatia Airlinesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close