Češki investitor konačno počinje graditi u Rijeci

Autor: Marija Crnjak , 05. listopad 2014. u 22:00
Naselje će tijekom sezone zapošljavati 200 ljudi

Godinama zapušteno zemljište od oko 18.000 kvadrata češki investitor kupio je od Grada Rijeke za 33,8 milijuna kuna.

Ugovor o gradnji turističkog naselja na Kostabeli, u zapadnom predgrađu Rijeke, potpisan je danas između predstavnika grada Rijeke i češkog investitora, tvrtke Tre-invest.

Turističko naselje sastojat će se od hotela sa 113 soba, 24 vile s apartmanima, vanjskog bazena, a vrijednost investicije je oko 50 milijuna eura. Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, takva investicija u razdoblju krize vrlo je značajna za zapošljavanje građevinske operative te drugih djelatnosti, a potom i otvaranje radnih mjesta.

Vlasnik tvrtke Tre-invest Jaroslav Třešňak najavio je da će turističko naselje tijekom sezone zapošljavati 200 ljudi. Zasad je izdana lokacijska dozvola za sve radove te građevinska dozvola za prvu fazu gradnje, građevinsku jamu za garažu i druge sadržaje hotela. Izdane su i lokacijske dozvole za rekonstrukciju ceste zbog prilaza kompleksu te obalne šetnice, koja će ostati otvorena za javnost. U sklopu hotela s pet etaža sagradit će se fitness centar te manji kongresni centar, a podno kompleksa će se nasuti šljunak i urediti plaža.

Gradnja kompleksa bi prema planu trebala biti gotova najkasnije do 2017. godine.Zemljište od oko 18.000 kvadrata na lokaciji koja je, dijelom zbog usklađivanja prostornog plana, godinama bila zapuštena, češki investitor kupio je od Grada Rijeke za 33,8 milijuna kuna. Poduzetnik Jaroslav Třešňak inače se bavi nekretninama, a njegova tvrtka sa sjedištem u Češkoj ulagala je u trgovačke centre, stambena naselja, toplice.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko će graditi IGH, THNK, LVCV…? [emo_naivan][emo_kuna]

New Report

Close