Centar poslovne glazbe širi posao, osnovali i tvrtku

Autor: Bernard Ivezić , 04. veljača 2014. u 11:24
Centar posjeduje prava za više od 1500 glazbenih djela/Sanjin Strukić/PIXSELL

Alternativa ZAMP-u ima više od 40 poslovnih klijenata.

Alternativa ZAMP-u za poslovne subjekte, glazbenici okupljeni oko Centra poslovne glazbe, od ove godine još su konkurentniji na tržištu.

Uz autorske ugovore sada mogu svoje usluge nuditi i preko tvrtke Produkcija studio C.P.G.-a.Josip Valentić, direktor te tvrtke kaže da im promet stalno raste. "Potražnja je velika budući da imamo veliku bazu s više od 1500 glazbenih djela, stvaramo dvadeset do trideset novih djela mjesečno i nudimo znatno nižu cijenu od ZAMP-a, čak upola nižu", kaže Valentić.O financijskim pokazateljima ipak nije želio govoriti. Ističe da će se to vidjeti kad podnesu svoje prvo financijsko izvješće po završetku ove godine.

Pojašnjava da trenutačno imaju više od 40 klijenata među kojima su veliki trgovački lanci, auto-saloni, saloni namještaja, spa centri i drugi klijenti."Naš poslovni koncept je učiniti iskorak prema poduzetnicima, odnosno ponuditi povoljne cijene glazbe u javnim prostorima, te tako stvoriti situaciju u kojoj i poduzetnici i mi, autori glazbe, imamo korist, a da sve to bude potpuno legalno", kaže Valentić.Pojašnjava da su svi glazbenici koji rade za njih istupili iz ZAMP-a, na što imaju pravo po zakonu, te odlučili sami štititi svoja autoska prava što je kao i ZAMP-u tako i njima potvrdio DZIV."Autorska prava za glazbu se moraju plaćati, bilo nama bilo ZAMP-u, a mi se samo bavimo namjenskom glazbom koja je ZAMP-u sekundarna", zaključuje Valentić.

Komentirajte prvi

New Report

Close