Čedo Maletić novo je pojačanje u Todorićevu Agrokoru

Autor: Jadranka Dozan , 27. studeni 2015. u 07:36
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Agrokoru kažu da će mu odgovornosti biti vezane uz Multiplus i ostale kartice, ali i ‘ostale operacije sličnog tipa’.

Unatrag nekoliko tjedana Agrokor je izvijestio o niz menadžerskih rošada unutar sustava. Prilikom objave unutarnjih premetaljki na čelnim pozicijama više Agrokorovih kompanija (Ledo, Tisak, Velpro, Belje, Vupik), ali i funkcija izvršnih direktora u samoj krovnoj tvrtki, najavljeno je kako će "menadžerski timovi još dodatno biti osnaženi novim članovima iz Koncerna, ali i izvan njega".

Ivica Tororić za jednim je vanjskim pojačanjem već posegnuo. Kako doznajemo, njegovu se timu menadžera pridružio i Čedo Maletić, koji je do prije godinu dana bio na čelu Hrvatske poštanske banke. U Agrokoru su nam potvrdili kako je ovih dana dogovoren Maletićev prelazak u sustav Agrokora. O kojoj je direktorskoj funkciji konkretno riječ, nisu bili posve određeni. "Njegove odgovornosti bit će vezane uz Multiplus karticu, kao i ostale kartice unutar Koncerna, ali i ostale operacije sličnoga tipa", odgovorili su na upit Poslovnog dnevnika.  

Budući da program lojalnosti u okviru Multiplus Carda ima više od milijun i tristo tisuća korisnika, vrhuška Agrokora zacijelo procjenjuje da to predstavlja potencijal koji trenutAČno nije optimalno iskorišten u funkciji povećanja ukupne prodaje. S istim ciljem, uostalom, uvelike se redefinira i strateški okvir za optimalnije korištenje goleme mreže Tiska.    

Iz Agrokorova odgovora se, usto, jasno daje naslutiti da je dovođenje Maletića motivirano poboljšanjima u kartičnom segmentu u širem smislu (uključujući i platne kartice), ali i platnim sustavim općenito. To bi do izražaja moglo doći naročito imajući u vidu snažan fokus Agrokora na razvoj e-biznisa, u prvom redu razvoj novog regionalnog projekta u području internetske trgovine pod imenom A007. Taj je smjer podcrtan i u posljednjim kadrovskim objavama isticanjem kako će se poslovanje njegovih kompanija u budućnosti "sve više odvijati u virtualnom okruženju".

Komentari (1)
Pogledajte sve

Cujem da je gubitak na tisak paketima par desetaka milijuna pa ce sad i na multiplus karticama istu praksu nastaviti.jel ovo kickback sto im je Chedo servirao hpb?

New Report

Close