Carwiz rent-a-car vozi u Južnoj Koreji

Autor: Marija Crnjak , 07. kolovoz 2019. u 22:00
Carwiz surađuje s Dongbo Air Serviceom

Izlazak na daleko tržište utemeljen na analizama, tamošnji su korisnici zahtjevni.

Rent-a-car tvrtka Carwiz sklopila je ugovor o suradnji s južnokorejskim partnerom, Dongbo Air Service, jednim od najvećih pružatelja usluga rent-a car, zračnog, željezničkog i vodnog prometa u Južnoj Koreji.

"Izlazak na tržište Republike Koreje je korak temeljen na analizama i brojkama, stoga nam je drago da su partneri objeručke prihvatili naš prijedlog. Važno je istaknuti kako se tržište mijenja, jednako kao i navike južnokorejskih turista koji su posljednjih godina od turista koji isključivo koriste organizirane kružne ture, sve češće za turističke obilaske počeli putovati u vlastitom aranžmanu", rekao je Krešimir Dobrilović, osnivač i direktor Carwiz rent-a-cara. 

 U tvrtki pojašnjavaju da se južnokorejski korisnici od europskih razlikuju po tome što im je od iznimne važnosti starost vozila, kao i sva dodatna oprema, od GoPro kamere pa sve do WiFi-ja bez kojeg gotovo da ne mogu zamisliti život i putovanje. 

"U odnosu na europske turiste, korejski su cjenovno manje osjetljivi i samim time spremni su izdvojiti veći budžet kako bi na putovanju imali sve što im je potrebno za stvaranje nezaboravnog iskustva", dodao je Dobrilović. Tvrtka je u lipnju objavila da je plasirala franšizno poslovanje na karipsko tržište, otok St. Maarten.

To je prvi poslovni iskorak Carwiz Internationala prema prekooceanskim tržištima. U tijeku su pregovori o pozicioniranju CARWIZ rent a cara i na okolna karipska otočja čime je nakon Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Latvije, Cipra, Maroka, Turske, Srbije te Albanije finalizirano dodatno globalno pozicioniranje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close