Brodarska tvrtka TNG od Korejaca preuzima brod “Vukovar” vrijedan 36,5 mil. dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2015. u 13:43
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Odmah po primopredaji počinje komercijalna eksploatacija broda.

Brodarska tvrtka Tankerska Next Generation (TNG) u srijedu će preuzeti brod "Vukovar", prvi od dva ugovorena broda izgrađen u brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard u Južnoj Koreji, izvijestio je u ponedjeljak TNG putem Zagrebačke burze.

Odmah po primopredaji počinje komercijalna eksploatacija broda, sukladno trogodišnjem brodarskom ugovoru na vrijeme zaključenom s jednim istaknutim svjetskim naručiteljem, s dnevnom neto vozarinom od približno 17.250 američkih dolara.

U TNG su zadovoljni jer, kako ističu, sadašnja vrijednost broda procijenjena je na više od 36,5 milijuna američkih dolara, koliko je iznosila kupovna cijena.

Očekuju da će "Vukovar" pridonijeti povećanju novčanog toka, mogućnosti isplate dividendi i maksimalnom povećanju vrijednosti dioničarima, smanjujući poslovni rizik zaključivanjem dugoročnih i srednjoročnih brodarskih ugovora na vrijeme.

TNG je prema riječima direktora Johna Karavanića, unutar tri mjeseca od IPO-a uspio nabaviti dvije novogradnje, dogovoriti financiranje i isporuku prvog broda i zaključiti brodarski ugovor na vrijeme, koji nadilazi trenutne tržišne uvjete.

TNG uz pomoć novih brodova počinje ostvarivati prihode ranije nego što je predviđeno poslovnim planom, kaže Karavanić, a to je po njegovu mišljenju dobro za poslovne izglede tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close