Božo Petrov: Država neće spašavati Ivicu Todorića, no branit će sustav

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2017. u 11:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nitko osim Ivice Todorića nije odgovoran za stanje u Agrokoru i zato očekujemo prvo od njega da povuče racionalne potez.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je u srijedu da je Ivica Todorić odgovoran za stanje u Agrokoru, pa od njega očekuje da povuče racionalne poteze i shvati da Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku od prije 20 godina.

Petrov je u Saboru na upit novinara o planu spašavanja Agrokora kojem, po pisanju medija, prijeti slom zbog prezaduženosti i pritiska vjerovnika, rekao da su Todoriću "dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovu razinu, pa da može utjecati na ovakav način na tržište".

>>>Novotny o Agrokoru: Najgore je ako krene panika…

>>>Snažna reakcija burze na vijesti o Agrokoru: Najveće potonuće CROBEX-a u gotovo osam godina

Nitko osim Ivice Todorića nije odgovoran za stanje u Agrokoru i zato očekujemo prvo od njega da povuče racionalne poteze i shvati da zajednička Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku od prije 20 godina, poručio je Petrov.

Država neće spašavati Todorića, već će braniti gospodarski sustav i štititi po potrebi interese Hrvatske, jer Agrokor je po broju svojih tvrtki i tvrtki koje posluju s njim strateška kompanija za hrvatsko gospodarstvo.

"Upravo zato država će po potrebi braniti gospodarski sustav vlastite zemlje, a oba partnera u Vladi, i HDZ i Most, zajednički će biti spremni djelovati ako dođe do potrebe", istaknuo je Petrov.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Očenašek je pokazao prst prema dolje. Ivice, pakuj kofere.

New Report

Close