Bankomati u staroj jezgri Grada odlaze u prošlost: Moraju ih maknuti u roku 30 dana

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre.

U suglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića, piše Dubrovački portal. 

U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela.

Komentari (3)
 • persuric
  persuric 16:02 18.6.2019.

  Grad je trebao po svakom bankomatu staviti porez 20000 EUR godišnje pa neka stavi bankomat tko je faca

 • uvik-za
  uvik-za 15:51 18.6.2019.

  o tome nitko ne govori kako svojim skupim uslugama ispadaju pljačkaši gostiju za što pino para ulažemo da ih dovedemo a onda ovakvi to sve upropaste. točno je da ko voli nek izvoli no nekad smo vodili o tome računa. kada gosti dođu doma i vide da si im skinuli od 10 do 30 % , jako lijepe uspomene će pridodarti svom romantičnom putovanju

 • mars2
  mars2 10:23 18.6.2019.

  bilo bi dovoljno im zabraniti da deru svih od reda pa bi se i sami jako proredili!
  isplacuju za 100 eura - 680 hkn

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve