Banke se baš i nisu zainteresirale za petu aukciju HBOR-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2012. u 16:36
PXL

HBOR je objavio rezultate pete aukcije za program razvoja gospodarstva na kojoj je poslovnim bankama ponudio 400 milijuna kuna.

 Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) objavila je danas rezultate pete aukcije za program razvoja gospodarstva na kojoj je HBOR poslovnim bankama ponudio 400 milijuna kuna, a pristigle su i prihvaćene ponude četiri banke za ukupni iznos od 340 milijuna kuna.

HBOR je za aukciju, koja je održana 9. studenoga, ponudio iznos od 400 milijuna kuna, od čega 300 milijuna kuna za kredite poslovnih banaka u kunama, a 100 milijuna kuna za kredite uz valutnu klauzulu.

Kao i na prethodne dvije aukcije i na ovoj je interes banaka bio manji od ukupno ponuđenog iznosa, banke su iskazale interes za ukupno 340 milijuna kuna.

Na aukciju je pristiglo pet ponuda od četiri poslovne banke, od čega je 250 milijuna kuna bilo za kredite u kunama i 90 milijuna kuna za kredite banaka uz valutnu klauzulu, objavili su iz HBOR-a.

Prihvaćene su, kako su naveli, dvije ponude Zagrebačke banke, od kojih je jedna bila za kvotu u iznosu od 100 milijuna kuna, uz ponderiranu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 3,85 posto, a druga za kvotu od 50 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 3,6 posto.

Prihvaćena je ponuda Privredne banke Zagreb za kvotu od 150 milijuna kuna, uz kamatnu stopu za krajnje korisnike od 3,95 posto.

Hypo Alpe-Adria-Bank i Societe Generale – Splitska banka zatražile su kvote od po 20 milijuna kuna, a one su im odobrene uz kamatnu stopu za krajnje korisnike od 3,65 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close