Američkom veleposlaniku za oko je zapela jedna hrvatska županija

Foto: Međimurske novine Foto: Međimurske novine

Za početak suradnje između Hrvatske i SAD-a Međimurska županija je možda najbolje mjesto za nekakve nove mogućnosti, kazao je američki veleposlanik Nj.E. W. Robert Kohorst u srijedu u Čakovcu.

Posjet je počeo radnim sastankom u Međimurskoj županiji, izvijestila je za Međimurske novine Božena Malekoci-Oletić. Veleposlanik je posjetio Međimursko veleučilište gdje je nazočio obilježavanju 11. godišnjice rada Veleučilišta, Tehnološko inovacijski centar, a kratko se na igralištu Ekonomske škole susreo i s mladim međimurskim košarkašima.

U Palači turizma na prostoru bivše vojarne, veleposlanik SAD-a Robert Kohorst zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcom obratio se medijima.

Američki veleposlanik je među ostalim kazao da američko veleposlanstvo radi na programu da se različite kompanije iz SAD-a poveže s kompanijama ovdje. Kroz sljedećih 6 mjeseci će donijeti određene mjere i prijedloge kako će to ostvariti. Pri tom je najvažnija stvar da se osjećaju dobrodošli  u okruženju u kojemu je lako poslovati, bez previše birokracije. Pozitivno se izrazio o međimurskom stavu da se svaki problem može riješiti. Naglasio je da je to najvažnije što se može učiniti da bi se privukli investitori. Jednako tako investitorima je važna dobro obrazovana i suradnički raspoložena radna snaga spremna za rad. U takvom okruženju kompanije rado posluju.

– Sviđa mi se način na koji radite i na koji se pripremate za investicije i kompanije koje dolaze iz SAD-a, a mi ćemo pokušati američkim kompanijama prezentirati tu priču.

Američkog veleposlanika za Međimurske novine pitali smo koji je poseban razlog za njegov dolazak u najmanju hrvatsku županiju?

– Čuo sam da je najljepša županija, a gradonačelnici su mi rekli da su i gradovi najljepši, diplomatski je odgovorio veleposlanik Robert Kohorst. No nakon toga je dodao kako nije karijerni diplomat, već da dolazi iz poslovnog miljea i poslovnu suradnju stavlja u prvi plan. Za početak suradnje između Hrvatske i SAD-a Međimurska županija je možda najbolje mjesto za nekakve nove mogućnosti, kazao je američki veleposlanik.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve