‘Ako ga izručite, Todorić će biti 3,5 godine u pritvoru’

Autor: Saša Paparella , 10. travanj 2018. u 22:01
Todorić sa suprugom dolazi na sud u Londonu/Goran Stanzl/PIXSELL

Obrana tvrdi da DORH nema dokaza za potvrđivanje optužnice i da Todorić nema novca za jamčevinu.

Pred Westminsterskim sudom u Londonu u utorak je održano ročište na kojem se treba odlučiti hoće li Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj, čije ga pravosuđe traži zbog slučaja Agrokor. 

Todorićeva odvjetnica Rosemary Davidson kao prvog svjedoka pozvala je ekonomskog stručnjaka Willa Bartletta koji je govorio o povezanosti Agrokora s politikom, rekavši da je ministar financija Zdravko Marić bio viši dužnosnik u kompaniji.

Todorićeva obrana nastoji pokazati da državno odvjetništvo još nema dovoljno čvrstih dokaza za potvrđivanje optužnice te da bi Todorić, u slučaju izručenja, mogao u zatvoru čekati na presudu do tri i pol godine te da ne bi mogao platiti jamčevinu za obranu sa slobode jer mu je sva imovina zamrznuta.

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da "nikakav novac nije pronađen na Todorićevim računima", na što je odvjetnica Clare Montgomery, koja zastupa Hrvatsku, rekla da je Todorić uzimao novac iz kompanije. 

"Posuđivao je sve veće iznose iz Agrokora, ništa nije vraćao, to nije pošteno", rekla je Montgomery. Svojim je pitanjima nastojala dokazati da za kolaps Agrokora nije odgovorna politika, nego njegov vlasnik, Ivica Ivica Todorić.

Montgomery je istaknula da se Todorića mora ispitati prije potvrđivanja optužnice, na što je Sloković rekla da je njezin klijent već ranije ponudio da može svjedočiti video vezom ili da ga se osobno ispita u Londonu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close