Adris: Vlahović odbio sastanak s predstavnicima J&T fonda

Autor: Poslovni.hr/H , 20. listopad 2015. u 10:58
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vlahović je, kao predsjednik Uprave, odbio prijedlog uz obrazloženje da predstavnici fonda, ukoliko postoje korisne informacije za naš poslovni sustav, mogu dogovoriti sastanak s izvršnim direktorima Adris grupe”, odgovorili su iz Adrisa na Hinin upit.

Nakon medijskih napisa da je češko-slovački fond J&T zainteresiran za otkup dionica Adris grupe, iz te rovinjske kompanije poručili su u utorak da su se predstavnici J&T-a obratili predsjedniku Uprave Anti Vlahoviću, kao značajnijem dioničaru, ali da je on odbio predloženi sastanak.

Novi list piše u utorak, pozivajući se na izvor blizak dioničarima Adrisa, da je češko-slovački investicijski fond J&T zainteresiran za otkup dionica suvlasnika te grupe te za preuzimanje upravljačkih prava. Danas bi, piše dalje taj list, u Rovinju predstavnici fonda trebali razgovarati s nekoliko dioničara Adrisa, dok je Plinio Cuccurin, nekadašnji član Uprave, navodno već sklopio s J&T fondom opcijski ugovor.

Prema pisanju Novog lista, na pregovore o prodaji pozvani su i mali dioničari kako bi se ostvario cilj – kontrola nad najmanje 25 posto dionica Adrisa. Novi list piše i kako se u krugovima Adrisovih dioničara tvrdi da se radi o pritisku na njih da prodaju svoje dionice upravo u trenutku kada je tvrtka 'puna' novca, jer je na račune pristiglo gotovo 550 milijuna eura od prodaje TDR-a British American Tobacco-u  (BAT).

"Nismo u mogućnosti komentirati medijske natpise o preuzimanju Adrisa. Možemo potvrditi jedino to da su se predstavnici fonda J&T, u sklopu već dogovorenog posjeta Rovinju, obratili Anti Vlahoviću, kao značajnijem dioničaru, i predložili sastanak.  Vlahović je, kao predsjednik Uprave, odbio prijedlog uz obrazloženje da predstavnici fonda, ukoliko postoje korisne informacije za naš poslovni sustav, mogu dogovoriti sastanak s izvršnim direktorima Adris grupe", odgovorili su iz Adrisa na Hinin upit.

Iz J&T-a su preko PR agencije IM&C kratko odgovorili da "su s Adris grupom ostvareni tek preliminarni kontakti" te kako će "o svim detaljima potencijalno moguće suradnje" informirati kad se za to stvore potrebni uvjeti.

Na Zagrebačkoj burzi jutros je povlaštenom dionicom Adris grupe ostvareno gotovo 600 tisuća kuna, po čemu je najlikvidnija, uz rast cijene od 2,6 posto, na 362,99 kuna.  Redovnom dionicom te tvrtke ostvareno je oko 170.000 kuna prometa a cijena joj je porasla 2,2 posto ,na 508,90 kuna.

Dionica Adrisa stavljena je u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih natpisa o pokušaju "neprijateljskog preuzimanja."

Komentirajte prvi

New Report

Close