Adris Grupa preuzima hotel Marjan?

Autor: Božica Babić , 21. travanj 2016. u 10:01
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Adris bi preuzeo hipoteke prvog reda koje je financijska institucija iz Klagenfurta upisala na tom objektu kao osiguranje da će joj ponuđeni novac biti vraćen.

Rovinjska "Adris Grupa", prema neslužbenim informacijama, koje je objavila Slobodna Dalmacija, ozbiljno je zainteresirana da preuzme vlasništvo nad nedovršenim hotelom "Marjan" na Zapadnoj obali.

Najpovoljniji i najlakši put prema ostvarenju tog cilja jest da poznata kompanija od "Heta Asset Resolutiona", koji je od austrijske Hypo banke preuzeo loše kredite, uz diskont otkupi potraživanja prema tvrtki "Adriatic" u stečaju, svojedobno u vlasništvu bivšega gradonačelnika Željka Keruma, u čijem je portfelju upravo nesuđeni visokokategornik.

Time bi "Adris" preuzeo hipoteke prvog reda koje je financijska institucija iz Klagenfurta upisala na tom objektu kao osiguranje da će joj ponuđeni novac biti vraćen.

Zoran Miletić, "Adriaticov" stečajni upravitelj, kazao je da ima informacije da "Heta Asset Resolution" prodaje svoje potraživanje čija glavnica iznosi oko 300 milijuna kuna, čemu treba pridodati i zatezne kamate, no i da je taj postupak još u tijeku.

Na upit Poslovnog dnevnika o namjerama Adrisa Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe odgovorio je da će Adris grupa, uz dosadašnjih gotovo tri milijarde kuna uloženih u turizam, u razdoblju do 2018. uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna.

"Glavninu toga čine investicije u hotel Park u Rovinju, dovršetak hotela Amarin tijekom ove godine, te ulaganja u naše kampove i naselja, kako bi svi naši smještajni kapaciteti bili na razini 4 i 5 zvjezdica. Pritom, naravno, ne isključujemo ni akvizicije u atraktivnim hrvatskim destinacijama", naveo je Grubić.  

 

Komentirajte prvi

New Report

Close