Domaće tvrtke dobile posao od 1,2 milijarde kuna

Autor: Marija Brnić, Suzana Varošanec , 21. listopad 2015. u 22:01
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Najvrjedniji infrastrukturni projekt domaćem konzorciju odskočna daska za Makedoniju.

Domaći konzorcij koji čine DIV, Dalekovod i Zagreb-Montaža dobio je posao na trenutno najvrjednijem infrastrukturnom projektu obnove postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na željezničkoj pruzi Dugo Selo-Križevci. HŽ Infrastruktura odabrala ih je jučer kao najpovoljnijeg ponuđača na provedenom javnom natječaju. Njihova ponuda vrijedna je 1,239 milijardi kuna bez PDV-a, a u odnosu na preostalih pet ponuda, nakon sveobuhvatne analize HŽ Infrastruktura ocijenila je i da je cjenovno najprihvatljivija.

“Raduje nas odluka HŽ Infrastrukture jer projekt rekonstrukcije pruge znači suradnju hrvatskih tvrtki na izgradnji kapitalnih objekata. Radi se o važnom nacionalnom projektu od javnog značaja za Hrvatsku kojim će se otvoriti nova radna mjesta i dodatno pogurati hrvatsko gospodarstvo. Do sada su slični poslovi zaobilazili hrvatske tvrtke, pa odluka da je jedini domaći konzorcij izabran kao najbolji ponuditelj i uspješan izvođač kompleksnih projekata, govori da svojim znanjem i iskustvom mogu konkurirati svim velikim svjetskim građevinskim i metalurškim proizvođačima”, poručio je Tomislav Debeljak, vlasnik DIV-a.

Pojedinačno najveći udio u ovom poslu pripada Hidroelektri kao podizvođaču građevinskih radova za domaći konzorcij, ukupno 469 mil. kuna ili 38 posto ukupnog iznosa radova. Predsjednik uprave Hidroelektre Ivan Kršić smatra da to donosi dobre reference i za buduće međunarodne natječaje.

“Već razgovaramo unutar domaćeg konzorcija o natječaju koji je u tijeku u Makedoniji, a nešto je niže procijenjene vrijednosti od ovog projekta”, najavljuje Kršić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close