• SVJETSKA TRŽIŠTA

  Azijski ulagači oprezni, dolar stabilan

  Na azijskim se burzama u četvrtak trguje oprezno jer nema novih vijesti koje bi potaknule ulagače, dok je tečaj dolara stabilan nakon što je dan ranije pao jer su ulagači zaključili da američki Fed neće žuriti s povećanjem kamata.

  SVJETSKA TRŽIŠTA

  Na Wall Streetu novi rekord Dow Jonesa, S&P 500 pao

  Na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones dosegnuo novu rekordnu razinu, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks blago pali jer nije bilo značajnijih vijesti koje bi osjetnije usmjerile tržište.

 • SVJETSKA TRŽIŠTA

  Dolar oslabio nakon istupa predsjednice Feda

  Tečaj dolara oslabio je u srijedu prema košarici valuta na međunarodnim deviznim tržištima nakon izjava guvernerke američke središnje banke Fed kojima signalizira da neće žuriti s ciklusom podizanja kamatnih stopa u SAD-u.

  DZS

  Pad proizvođačkih cijena 21 mjesec zaredom

  Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u siječnju ove godine bile su 2,4 posto niže nego u prethodnom mjesecu, dok su prema siječnju 2014. godine smanjene za 5,6 posto, čime se i 21. mjesec zaredom nastavio pad proizvođačkih cijena u industriji na godišnjoj razini.

  SVJETSKA TRŽIŠTA

  Azijske burze porasle, euro stabilan

  Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu, solidnim gospodarskim pokazateljima iz Kine i nadi ulagača da američki Fed neće žuriti s povećanjem kamata.

  SVJETSKA TRŽIŠTA

  Na Wall Streetu novi rekordi Dow Jones i S&P 500 indeksa

  Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine jer su ulagači iz komentara predsjednice američke središnje banke Janet Yellen zaključili da Fed neće žuriti s povećanjem kamata.

 • Prikaži još vijesti iz ove rubrike +