Zvečevo ugasilo svoju prodaju i distribuciju

Foto: Duško Mirković / Pixsell Foto: Duško Mirković / Pixsell

Požeški konditor odrekao se vlastite prodaje i distribucije radi smanjivanja operativnih troškova, plasman asortimana povjerio partnerima.

Zvečevo se radi smanjivanja operativnih troškova odreklo vlastitog sustava i prodaje i distribucije te je plasman ukupna asortimana na svim tržištima prepušten distributerima, stoji u izvješću o poslovanju požeškog konditora za prva tri kvartala 2015.

Ovakav zaokret sastavnica je programa restrukturiranja započetog prošle godine, a tijekom ove uz izmjene u plasmanu proizvodnje odrađeno je investiranje u marketing, inovacije i redizajn cjelokupnog asortimana konditorskih i alkoholnih pića te Lasta proizvoda uz istodobnu provedbu restrukturiranja troškova radne snage i energije.  Pozitivne učinke nakon svih spomenutih rezova u kompaniji su već jednim dijelom ispisali, no očekuju ih još i u razdoblju do kraja ove godine, ali i tijekom 2016. Prihodi od prodaje konditorskih proizvoda zaključno s rujnom 2015. naspram istog razdoblja u prošloj godini veći su za 10 posto, a na segmentu alkoholnih pića čak 51 posto.

U Zvečevu su zadovoljni i značajnim rastom prihoda od prodaje asortimana Lasta na hrvatskom tržištu, višegodišnje marketinške aktivnosti konačno daju rezultat. Usto je, iznose, krenula i nova faza suradnje s Tescom, proširena je lista proizvoda koju požeški konditori od lani isporučuju tom moćnom trgovcu.  Zvečevo je u devet mjeseci ove godine ostvarilo 70 milijuna kuna prihoda, dok je u istom razdoblju 2014. prihod iznosio tek 58 milijuna. I dok je lani za promatrano razdoblje iskazan gubitak od gotovo 11 milijuna kuna, ovaj rujan donio je skromnu dobit od 673 tisuće kuna.

Komentari (2)
  • prokurist
    prokurist 8:57 25.11.2015.

    Ima li neki dobavljač da mu Zvečevo plaća?

  • Lukica1
    Lukica1 11:13 24.11.2015.

    Lijepo, lijepo. Dobro je ukinuti svoju prodaju i distribuciju, samo probleme stvara…Dogodine će ukinuti i proizvodnju i to će tek biti pravi potez.. Ostat će samo skladište, pa će i njega ukinuti. Ostat će samo gazda bosanac i 2 kila mozga po 5 maraka. Kako ovakve fukare dobiju ove kompanije voditi!?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve