Županjska tvrtka Same Deutz Fahre ove godine proizvela 380 kombajna

Autor: Agencija VLM , 10. prosinac 2014. u 14:17
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

– Strahovali smo da nećemo uspjeti, a najviše radi rusko – ukrajinske krize. Imali smo narudžbu i za taj dio Europe pa smo se bojali da će sve to propasti.

Županjska tvrtka Same Deutz Fahre, koja se bavi proizvodnjom kombajna, može biti zadovoljna  poslovnim rezultatima u 2014. godini s obzirom da su plan ispunili sto posto. 

Za ovu godinu planirali su proizvesti 380 kombajna u čemu  su na kraju, unatoč svim poteškoćama, i uspjeli.

– Strahovali smo da nećemo uspjeti, a najviše radi rusko – ukrajinske krize. Imali smo narudžbu i  za taj dio Europe pa smo se bojali da će sve to propasti. Međutim, na kraju  smo i tamo nešto prodali, kaže tehnički direktor tvrtke Damir Kobaš. Uz  taj dio tržišta tvrtka je zadržala već postojeća tržišta u Francuskoj i Njemačkoj, gdje su i prodali i nešto više od planiranog broja kombajna, dok su  Kazahstan i Litva nova tržišta koja su im se otvorila od ove godine.

O poslovanju  ove tvrtke, koja već nekoliko godina važi za jednu od najuspješnijih uopće u ovom dijelu Hrvatske, govori i to da oni izvoze čak 98  posto svoje proizvodnje. Radi izvoznih rezultata koje ostvaruju Udruga hrvatskih  izvoznika županjsku tvrtku proglasila je kao najinovativnijeg hrvatskog izvoznika. Kobaš najavljuje kako ih dosadašnji rezultati neće uspavati nego i da od sljedeće godine imaju još veća poslovna očekivanja.

–  Planiramo da u  idućoj godini proizvedemo 430 kombajna. Veliki je to izazov za sve nas tako da ozbiljne pripreme sada već naveliko traju. Bitno nam je da u idućoj godini proizvedemo više od ovogodišnjih 380 kombajna jer bi  i već to bio veliki uspjeh i značilo da je poslovna godina bila uspješna,  ističe  Kobaš.  Uz  već nadaleko poznati i prepoznatljiv eko – kombajn  glavne tvrtkine uzdanice  u  2015. godini biti će modeli C9000 i C7000. Ovaj  potonji rađen je u suradnji sa talijanskom dizajnerskom kućom Giugarro koja surađuje i sa više automobilskih proizvođača. Ti poslovni planovi  značiti  će i povećanje broja  zaposlenih tako  da se planira povećanje  broja zaposlenih sezonaca za 10-15 posto.

– Ove godine smo uz 95 stalno zaposlenih radnika imali i 125 sezonaca. Radi većih poslovnih planova iduće  godine  zaposlit  ćemo preko 150 sezonaca. Već su raspisani natječaji  za zavarivače i lakirere, a trebat će nam još i tokara, bravara, inženjera strojarstva…, zaključio je Kobaš.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pardon..igra se zove HTV nastavi niz…. Muž Burić Supruga Burić, Tata Sušec sin Sušec, Punica Urličić zet1Klašterka zet2Bačić, muž Šprajc supruga Šprajc, muž Zuber supruga Zuber, Sestra Hloverka sestra Novak, Mama lončar kčćer Lončar….i veliko broj nepoznatih SDPovaca i nešto manje HDZ-ovaca….pa ti SameDeutz Fahr plati poreze i doprinose za ove sve uhljebe…..Živjelu uhljebi i njihova djeca!!!

Super firma svaka čast. Ako imaju još konstrukciju, tehnologiju mrak. Bitno da ne rade samo sklapanje u Županji. RH nedostaje još samo oko 500 ovakvih firmi da se izvuče iz krize. S tim bi zaposlili oko 100 000 ljudi u proizvodnji. Ostalih 200 000 bi se zaposlili u uslugama….pekli bi čevape, i radili po hotelima…a sigurno bi se još zaposlilo 100 000 uhljeba na naplati u HACU il u županiskoj agenciji HDZ-a. I barem 2000 komada u Kamletinom ministarstvu. SDP bi zaposlio još 5000 novinara, djece zlatne zg mladeži na HRT-u koji je ionako obiteljska firma…Sever tata, Sever kćerrkica, Colić tata, Colić ćerkica….

New Report

Close