Zagrebačka pivovara otvorila radove na investiciji vrijednoj 38 milijuna kuna

Autor: Objava za medije , 20. studeni 2014. u 15:36

Timovi šeste generacije ZIP-a pokazali su na čemu su radili u prvoj polovici ZIP-ova startup-programa.

Zagrebačka pivovara postavljanjem kamena temeljca svečano je u Zaprešiću obilježila početak radova na gradnji novog logističkog, distributivnog i komercijalnog centra. 

Otvaranju radova na novoj investiciji Zagrebačke pivovare vrijednoj 38 milijuna kuna prisustvovali su gradonačelnik Zaprešića gospodin Željko Turk, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare gospodin Sergey Yeskov, direktor logistike i planiranja Molson Coorsa za Središnju Europu gospodin Nenad Banjac, direktorica tvrtke AB gradnja, izvođača radova, gospođa Marija Janžetić i predstavnik projektanta, tvrtke Interkonzalting. Tom prilikom gospodin Turk izrazio je veliko zadovoljstvo započetim radovima koji, uz održivu logistiku Zagrebačke pivovare, predstavljaju i dobar primjer suradnje lokalne zajednice i vodeće pivovare na domaćem tržištu. 

Koliko je ova investicija važna za Zagrebačku pivovaru istaknuo je Sergey Yeskov: „Iznimno me raduje što smo uspjeli ostvariti naše planove i započeti s radovima na novom logističkom, distributivnom i komercijalnom centru. To je korak bliže našem konačnom cilju da stvorimo najfunkcionalniji centar jedne kompanije u sklopu FMCG industrije na domaćem tržištu.“

Centar na površini od 43.128 četvornih metara prema najsuvremenijim standardima centralizirat će logističke kapacitete Zagrebačke pivovare te služiti kao distributivno središte za područje cijele Hrvatske. Također će osigurati potrebne uredske kapacitete za regionalni centar prodaje i njezine prateće službe. Njegov velik kapacitet omogućit će skladištenje svih proizvoda, ambalaže i reklamnih materijala Zagrebačke pivovare pod jednim krovom. Uz urede prodaje, ondje će biti smješteni i uredi logistike te vanjski dio centra koji će svojom velikom površinom pridonijeti bržem i učinkovitijem poslovanju. 

Ulaganjem u ovaj centar Zagrebačka pivovara ostvarit će vlastiti skladišni kapacitet na vlastitom zemljištu, čime će cijelo područje logistike i distribucije biti centralizirano na jednome mjestu. Uz pogodnu lokaciju, izvrsnu infrastrukturu i iskusan tim ljudi, gradnja novog centra Zagrebačke pivovare još je jedan u nizu projekata kojim vodeća pivovara pokazuje pouzdanost u poslovanju i kvaliteti svojih proizvoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close