Tko je kriv za loše rezultate Narodnih novina?

Autor: Saša Paparella , 25. svibanj 2016. u 12:20
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Dobro smo poslovali dok je bivša Uprava prodavala imovinu, a sada smo u minusu zbog stroja za wc papir, kaže Davor Čović.

Iz Uprave Narodnih novina stigao je komentar teksta u kojem smo objavili da su prihodi te tvrtke, nakon dugogodišnjeg dobrog poslovanja, lani pali deset posto, a u prvom kvartalu 2016. zabilježen je minus od 11 milijuna kuna.

"Poslovni rezultati Narodnih novina od 2011. do 2014. nisu rezultat ostvarene dobiti od komercijalnih aktivnosti, a iskazane dobiti za svaku od tih poslovnih godina proizlaze od prihoda ostvarenih prodajom imovine društva, naplate najamnina, ukidanja dugoročnih rezervacija i naplate otpisanih potraživanja. Što se tiče poslovnog rezultata društva iskazanog u prvom kvartalu ove godine, on je posljedica preinvestiranja društva u prethodnom razdoblju", navodi se u odgovoru. Sadašnja Uprava na čelu s Davorom Čovićem krivcem za većinu propusta drži Petra Piskača, koji je vodio tvrtku od 2012. do 2014.

"Prethodna Uprava donijela je odluku o početku proizvodnje toaletne papirne konfekcije iako se društvo nikad nije bavilo tom djelatnošću. Unatoč tome, kupila je novi i skupi radni stroj. Utrošeno je gotovo deset milijuna kuna za poslovni prostor u Kukuljanovu, gdje je trebalo organizirati proizvodnju. Tek kad je radni stroj trebalo isporučiti utvrdilo se da je ta proizvodna hala premala. Vezano uz tu promašenu investiciju, nova Uprava je podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba.  Proizvodnja je ipak pokrenuta i nedavno smo sklopili tri velika ugovora sa stranim naručiteljima", kažu u Narodnim novinama.  

Sadašnjoj Upravi smeta što se, u vezi s uvozom artikala s logom HNS-a, "termin 'kineska roba' provlači u omalovažavajućem kontekstu, navodeći čitatelje da je riječ o robi loše kvalitete. Istina je da je većina službenog asortimana HNS-a, a čiji su ekskluzivni distributer Narodne novine, proizvedena u Kini, ali u strogo kontroliranim uvjetima", rečeno nam je. U Narodnim novinama ističu da "na poslovne rezultate društva utječe i promjena zakonske regulative jer smo u odnosu na ranije ostali bez prihoda od gotovo 40 milijuna kuna godišnje.

Usto, izdajemo službeni glasnik RH, što godišnje košta oko 70 milijuna kuna, za što ne dobivamo sredstva iz proračuna već sav prihod ostvarujemo na tržištu". U prvom kvartalu ove poslovne godine, za razliku od prethodnih, izostale su veće javne nabave u kojima se društvo namjeravalo natjecati i ponuditi najbolje uvjete, pa je i time izostao očekivani prihod. "Unatoč svemu navedenom, iskazani poslovni rezultati ne znače da je društvo zapalo u stanje nelikvidnosti jer se obveze prema radnicima i dobavljačima uredno ispunjavaju. Društvo će sanirati gubitke vezane uz pogrešne poslovne odluke prethodne Uprave", kažu u Narodnim novinama.

Komentari (4)
Pogledajte sve

narod

Ujedno Čoviću jedva si dočekao da odu Piskač, Škanata, Frinčić, da ti čelavi majmune dođeš na tron koji nećeš dugo držati. Zapamti to ti govori djelatnik NARODNIH NOVINA koji je skoro pa stvorio ovu firmu koja je dok ste niste vi razvođači kruha umiješali u to.

Čoviću a kaj je to bivša uprava prodala a kaj ste svi vi bagro HNS- ova prodala i uništila Narodne novine. Ovo zadnje odmaralište u Selcu ako se na to Čoviću izvlačiš jedi govna TO TI MOGU U LICE REĆI PRED SVIM MEDIJMA HRVATSKE

“Usto, izdajemo službeni glasnik RH, što godišnje košta oko 70 milijuna kuna, za što ne dobivamo sredstva iz proračuna već sav prihod ostvarujemo na tržištu”

Kaze kompanija koja ima monopol. Svasta.

New Report

Close