Vlada AUDIO-u odobrila stjecanje dionica Petrokemije

Autor: Agencija VLM , 30. srpanj 2013. u 14:42
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

AUDIO-u je odobreno da ponudi upis i uplati najviše 463.002 dionice po cijeni u rasponu od 170,00 kuna do 228,00 kuna za dionicu.

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade. Vlada je u odbor imenovala ministra zdravlja Rajka Ostojića i njegovu pomoćnicu Ljubicu Đukanović, predstavnice Ministarstva zdravlja Jasminku Katić-Bubaš i Ivanu Šuman te predstavnicu Ministarstva rada i mirovinskog sustava Tajanu Drakulić.

Vlada je također donijela Odluku o davanju suglasnosti Agenciji za upravljanje državnom imovinom za stjecanje dionica trgovačkog društva Petrokemija d.d., Kutina, sudjelujući u postupku povećanja temeljnog kapitala Društva, na osnovi Javnog poziva postojećim dioničarima Društva, objavljenog 18. srpnja 2013., i to na način da ponudi upis i uplati najviše 463.002 dionice po cijeni u rasponu od 170,00 kuna do 228,00 kuna za dionicu te uplati ukupan iznos izračunat nakon odabira cijene iz navedenog raspona.

Agenciji za upravljanje državnom imovinom daje se suglasnost za zaduženje radi pribavljanja sredstava za upis i uplatu dionica Petrokemije. Vlada je zadužila nadležna tijela da pokrenu postupak odabira strateškog partnera Petrokemije, sukladno važećim zakonskim propisima, tako da Republika Hrvatska zadrži najmanje 25% + jednu dionicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close