FOTO: Vindija otvorila novu suvremenu farmu vrijednu 7,4 milijuna eura

Foto: Ivica Galović / Pixsell Foto: Ivica Galović / Pixsell

To je novo ulaganje u domaću proizvodnju radi povećanja proizvodnih kapaciteta.

Grupa Vindija danas je u Brodskom Stupniku otvorila novu, suvremeno opremljenu farmu za uzgoj purana, vrijednu 7,4 milijuna eura. Vlada, koja danas u Vinkovcima održava 5. sjednicu savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, obišla je tvornicu.

Kako javlja HRT, to je novo ulaganje u domaću proizvodnju radi povećanja proizvodnih kapaciteta. Tvornica Vindon, koja je u Slavonskom Brodu otvorena 2003. u sklopu istoimene robne marke, domaćim i regionalnim potrošačima nudi najkvalitetnije pureće meso. 

Proizvodi te marke nose oznaku Hrvatske poljoprivredne agencije "Meso s hrvatskih farmi" kojom se jamči hrvatsko podrijetlo proizvoda sa strogo primjenjivanim načelima sljedivosti. Svježe pureće meso Vindon od prošle je godine i jedini nositelj službenog GMO free certifikata u Hrvatskoj.

Čestitka premijera

- Čestitam Vindiji na ulaganju u modernu farmu u Brodskom Stupniku. Investicija vrijedna preko 7mil.€ unaprijedit će proizvodnju Vindona - uz visoke standarde higijene, sljedivosti, kvalitete (GMO free) - i otvoriti nova radna mjesta. Konkretan doprinos razvoju Slavonije, objavio je premijer Plenković na Twitteru.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve