Đ. Đaković ne može potvrditi ni demantirati dokapitalizaciju

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2014. u 17:25
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

‘Đuro Đaković Holding ne reagira na sve objavljene neslužbene informacije iznesene u medijima, posebice jer je riječ o informacijama koje su neprovjerene i nepotvrđene’.

U izdanju Jutarnjeg lista 3. veljače objavljen je tekst pod naslovom 'Đuro Đaković: Remont tenkova za Makedonce, vlakove za EU, a naftne spremnike za Rusiju' u kojem je između ostalog izneseno da se u 2014. "može očekivati dokapitalizacija društva teška 130 milijuna kuna, koja bi se 'prema neslužbenim informacijama, izvršila sekundarnom javnom ponudom, odnosno emisijom dionica koje bi se ponudile sadašnjim dioničarima i ostalim zainteresiranima na tržištu", s tim da će o načinu na koji će se obaviti dokapitalizacija 'odlučiti skupština društva'. 

Zagrebačka burza zatražila je vezano za ove informacije očitovanje Đure Đakovića, iz kojega kažu sljedeće:

"Đuro Đaković ne može ni potvrditi ni demantirati objavljene informacije u cijelosti. Naime, glavna skupština Đuro Đaković Holdinga je na posljednjoj sjednici održanoj 28.8.2013. godine donijela odluku o izmjenama i dopunama Statusa Društva kojom je regulirano da je Uprava Društva ovlaštena donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala Društva izdavanjem novih dionica uz uplate uloga u novcu, pod uvjetima navedenim u Statutu Društva (odobreni temeljni kapital).

Sukladno zakonu o tržištu kapitala i ostalim važećim propisima, Đuro Đaković Holding o zaključcima i odlukama Glavne skupštine obavijestio je javnost i sve mjerodavne regulatorne financijske institucije.

Đuro Đaković Holding ne reagira na sve objavljene neslužbene informacije iznesene u medijima, posebice jer je riječ o informacijama koje su neprovjerene i nepotvrđene te smatramo da neslužbenu informaciju nije potrebno demantirati. 

U skladu s dobrom poslovnom praksom, kao i do sada o svim cjenovno osjetljivim informacijama pravovremeno i točno obavijestit ćemo investicijsku javnost."

Komentirajte prvi

New Report

Close