Ugovor koji određuje budućnost Agrokora: Država ne smije smijeniti Ramljaka bez pristanka Knightheada

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2017. u 09:17
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Odredbe u tom kontekstu su one koje govore o tome da se plan restrukturiranja i nagodba vjerovnika ne mogu donijeti bez odobrenja zajmodavaca iz tog kredita.

Ugovor o najstarijem kreditu od 1,06 milijardi” naziv je tzv. roll-up kredita potpisanog 8. lipnja 2017. između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita koji sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Ključni kreditori su investicijski fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, Zagrebačka banka, Erste banka, ruska VTB banka i investicijske banke J.P Morgan i Goldman Sachs i 20-ak zasad nepoznatih investicijskih fondova.

Taj ugovor o najstarijem kreditu u jednom važnom dijelu stavlja lex Agrokor 'izvan snage' i kreditorima daje svu ovlast u donošenju i provođenju nagodbe vjerovnika i restrukturiranja Agrokora, piše Jutarnji list

Odredbe u tom kontekstu su one koje govore o tome da se plan restrukturiranja i nagodba vjerovnika ne mogu donijeti bez odobrenja zajmodavaca iz tog kredita. Hrvatska Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Komentirajte prvi

New Report

Close