U Valamar Rivijeri nitko od stalnih i sezonskih zaposlenika neće imati mjesečnu neto plaću ispod 4.000 kuna

Foto: Valamar Foto: Valamar

Vodeća turistička kompanija svim svojim stalnim i sezonskim zaposlenicima od 1. lipnja garantira minimalna neto primanja u iznosu 4.000,00 kuna mjesečno. U dogovoru sa sindikatima Valamar povećava ukupne plaće za 6%.

Valamar Riviera od 1. lipnja svim svojim stalnim i sezonskim zaposlenicima osigurava minimalni mjesečni neto primitak od 4.000,00 kuna, čime ova vodeća turistička kompanija još jednom potvrđuje svoju čvrstu poziciju jednog od najkonkurentnijeg i najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj. Pravo na ovu garanciju stječu svi zaposlenici Valamara koji su u mjesecu odradili puni fond sati, a ukoliko to bude potrebno, radnicima čiji puni fond sati ne osigurava minimalni neto primitak od 4.000,00 kuna, Valamar će uplatiti razliku. Valamar na ovaj način dodatno motivira svoje zaposlenike, čija je izvrsnost u pružanju usluge ključna za zadovoljstvo gostiju, a u konačnici i za uspjeh Valamara.   

U dogovoru sa sindikatima, postignuto je povećanje osnovne plaće za 2017. za stalne i sezonske radnike za ukupno 6%. Povećanje osnovne plaće planirano je od 1. lipnja u iznosu od 1,5% te od 1. prosinca u iznosu od 2%. Osim ovog povećanja, Valamar je istovremeno za dodatnih 2,5% povećao koeficijente Tarifnog priloga za gotovo 50 ključnih i deficitarnih zanimanja. Time će u 2017. godini gotovo dvije tisuće Valamarovih zaposlenika na ključnim poslovima poput sobarica, čistačica, kuhara, konobara i dr., osim povećanja osnovne plaće od 3,5%, u prosjeku dobiti i dodatnih 8% kroz povećanje koeficijenata za njihova zanimanja. Na taj način Valamar za 2017. godinu povećava sveukupnu masu plaća za 6%.

Valamar je i posljednjih godina, u suradnji sa socijalnim partnerima i u skladu sa svojom razvojnom strategijom,  značajno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je kao rezultat sveobuhvatnog strateškog pristupa politici upravljanja plaćama i nagrađivanja zaposlenika, prosječna plaća u Valamaru za 2016. godinu bila veća za 29% od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj, a za 6% veća od prosječne plaće na razini Republike Hrvatske. Također je aktivirano čak 17 različitih programa nagrađivanja koji se podjednako odnose na stalne i sezonske radnike i omogućavaju zaposlenicima vrlo kvalitetna dodatna primanja.

Komentari (11)
 • Raptor
  Raptor 8:48 20.4.2017.

  Kakvo molim te brutalno povećanje plaća? Radim u turističkom sektoru na radnom mjestu koje se između ostalog tiče i plaća.. 4000 kn u sezoni, dobiju skoro svi radnici koji odrade fond sati. Primi na znanje da se radi i nedjeljom i praznikom za što se dobivaju dodaci, da velike turističke firme daju X x 100 kn bonusa usred turističke sezone, tako da na kraju ispadne jako malo radnika ispod 4000.

  Osim toga, radi se prekovremeno i trenutno višak sati ide u tzv. preraspodjelu, što znači da su na kraju sezone, kada zapravo ne rade, radnici još prijavljeni i primaju plaću. Uzmi to u obzir mogućnost da je ovo spin jer ako Valamar odmah isplati višak sati na plaći za tekući mjesec onda će svi dobiti više od 4000 kn…
  Ovo je čisti marketing, ništa više…

 • Jovan
  Jovan 9:06 19.4.2017.

  koliko će se ovakvo brutalno povečanje plaća, odraziti na dobit Valamara, posljedično tome i na cijenu dionica?

 • bujica
  bujica 8:58 19.4.2017.

  borsa


  ovo je antireklama ili reklama
  Možda nađu kavko dijete friško iz škole za te novce koje će odustati nakon par dana kad se zagužva

  Jedino im mogu doći raditi “hokejaši”(s štapovima,jer ne mogu normalno hodati),drugo nisu niti zaslužili.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!