U PAN Tvornici papira bez devet plaća

Autor: Poslovni dnevnik , 29. srpanj 2013. u 21:59
Josip Juričić i Svetislav Janjik ispred ulaza u pogon PAN Tvornice papira/PM/PIX

Tvrtka je u rasulu, istaknuli su, isključena joj je struja, napustili su je stručnjaci, a radnici dolaze, dežuraju i čekaju svoje plaće.

Zagreb Zbog neisplate devet plaća sindikalni predstavnici radnika PAN Tvornice papira Zagreb zaprijetili su u ponedjeljak tužbama.

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) Josip Juričić i sindikalni povjerenik SMH-IS-ja u PAN-u Svetislav Janjik rekli su da direktor ne odgovara na pozive za razgovore te da zastrašuje preostalih 47 radnika. Tvrtka je u rasulu, istaknuli su, isključena joj je struja, napustili su je stručnjaci, a radnici dolaze, dežuraju i čekaju svoje plaće. Prema izjavama Juričića i Janjika, vlasnik je odgovorio da u PAN-u djeluje Sindikat drvne industrije i da nema što s njima razgovarati.

Kad su organizirali sindikat, u koji je ušlo 40 radnika, direktor Marinko Mikulić pozvao je Janjika i prisilio ga, tvrdi, na otkaz." Kazao mi je: Ili ćeš sam napisati otkaz, pa ćemo ti isplatiti plaće, ili ćemo ti ga mi napisati i ocrniti te nećeš dobiti plaće. Bio sam prisiljen dati otkaz", kazao je Janjik.

Komentirajte prvi

New Report

Close