U Hrvatskoj svi bježe iz tekstilne industrije, a Riječanin gradi novu tvornicu vrijednu tri milijuna eura

Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Dodatni poticaj novim ulaganjima svakako je najnoviji ugovor sklopljen s jednom svjetski poznatom kompanijom.

Tvrtka Lay-Z, članica Textum grupacije, u Viškovu kreće u izgradnju nove tvornice, a prema riječima direktora i vlasnika Saše Matijaša, investicija je teška ukupno tri milijuna eura, piše Novi list.

U novoj tvornici, koja će se graditi u Radnoj zoni u Mavrima, odmah uz postojeći pogon i trgovinu, proizvodit će se tekstilni proizvodi, asortiman s kojim je Lay-Z već niz godina prisutan na globalnom tržištu.

No, kako napominje Matijaš, dodatni poticaj novim ulaganjima svakako je najnoviji ugovor sklopljen s jednom svjetski poznatom kompanijom za koju će njihov brend Lay-Z proizvoditi jedini u Europi, i to ovdje u Hrvatskoj, u blizini Rijeke, u Viškovu.

Ime kompanije, kaže Matijaš, zasad ne može otkriti, kao što je uostalom slučaj i kod ugovornih odnosa s brojnim drugim njihovim kupcima, među kojima su poznate svjetske marke, ali i domaći proizvođači.

S obzirom na to da je tekstilna industrija nešto iz čega u Hrvatskoj svi bježe, vijest da netko iz ove branše gradi tvornicu, i to ne za lohn poslove, već za gotov proizvod, vrijedna je pažnje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve