U Gradiški otvaraju tvornicu od 24,5 mil. kuna i zaposlit će 11 ljudi

Autor: Marija Crnjak , 30. kolovoz 2016. u 22:00
Foto: Thinkstock

U Eldi izvoze 99%, tvrde da su vodeći na tržištu, a ove godine očekuju rast prihoda od 50 posto.

Tvrtka Elda, koja se u posljednjih osam godina plasirala na globalnom tržištu e-cigareta, u Industrijskom parku u Novoj Gradiški u ponedjeljak otvara novu tvornicu. Iako detalje planiraju otkriti na samom otvaranju, u Eldi doznajemo da je investicija vrijedna 24,5 milijuna kuna, a omogućit će nova zapošljavanja i rast prihoda.

Riječ je o kompaniji koja posluje više od 35 godina, a proizvodnjom e-tekućina za elektronske cigarete bavi se od 2008. te 99% prihoda ostvaruje od izvoza. Lani su ostvarili 12 milijuna kuna prihoda uz 2,6 milijuna kuna dobiti, a u ovoj godini očekuju porast prihoda za čak 50 posto, otkrivaju u kompaniji koja je lanjski iznos prihoda imala već do kraja kolovoza. Elda svoje proizvode izvozi u 80 zemalja svijeta, ima 39 zaposlenih, što će rasti zahvaljujući i novoj investiciji.

“Do kraja godine očekujemo da će broj zaposlenih porasti na barem 50, a kasnije slijede i nova zapošljavanja. Od ulaska na tržište elektronskih cigareta, Elda je u vrlo kratkom roku postala jedna od vodećih u svijetu, uz značajna ulaganja u jedan od najmodernijih laboratorija u svijetu”, kažu u kompaniji koja je samo u posljednjih godinu dana osvojila nekoliko prestižnih priznanja za kvalitetu na sajmovima u Frankfurtu i Kini.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Meni je drago da se ta regija razvija …..što više tvornica..!

U pravo vrijeme, taman neki dan tekst kako su e cigarete štetnije nego što se mislilo.

New Report

Close