Tvrtki Cromaris iz Zadra isplaćeno je 7,6 milijuna kuna za ulaganja

Autor: Poslovni.hr/H , 04. travanj 2016. u 10:57
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Investicija će pozitivno utjecati na dobru proizvođačku i higijensku praksu, te usmjeriti proizvodnju prema vrhunskoj kvaliteti ribljih proizvoda pritom vodeći računa o utjecaju na okoliš.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Cromaris 7,6 milijuna kuna za investiciju u akvakulturi, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencije.

Riječ je o isplati na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog fonda za ribarstvo, za završeno ulaganje u sklopu mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi".

Tvrtki Cromaris iz Zadra isplaćeno je 7,6 milijuna kuna za ulaganje u opremanje i rekonstrukciju uzgajališta. Investicija će pozitivno utjecati na dobru proizvođačku i higijensku praksu, te usmjeriti proizvodnju prema vrhunskoj kvaliteti ribljih proizvoda pritom vodeći računa o utjecaju na okoliš, navode iz Agencije.

Također podsjećaju da je u sklopu mjere 2.1 "Proizvodne investicije u akvakulturi" za završene projekte do sada isplaćeno više od 25 milijuna kuna.  

Agencija je također Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Puklek isplatila 627,4 tisuće kuna iz IPARD-a i to za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice".

OPG-u Božidara Pukleka isplaćeno je 627,4 tisuće kuna za ulaganje u izgradnju objekta za skladištenje voća i povrća te nabavku specijalizirane opreme za berbu, sortiranje i pakiranje voća i povrća. Ulaganje je realizirano u mjestu Svetom Križu u Međimurskoj županiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close