Tvrtka osnovana prije 25 godina danas ima 400 radnika i 1,5 mlrd. prihoda

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2015. u 10:17
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Zbog ratnih zbivanja sjedište tvrtke je preseljeno iz Vukovara u Zagreb, a 1998. u Svetu Nedelju. 2003. otvorena je i poslovna jedinica u Solinu.

Mojih 25 godina rada u privatnom poduzetništvu bilo je zaista turbulentno. Zbog ratnih zbivanja sjedište tvrtke je preseljeno iz Vukovara u Zagreb, a 1998. u Svetu Nedelju. 2003. otvorena je i poslovna jedinica u Solinu. Iste godine osnovao sam Medical Intertrade d.o.o. u Sarajevu, a već iduće godine i u Ljubljani – prepričava svoj put Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik tvrtke koja je u srijedu svečano obilježila 25 godina rada.

Medical Intertrade se prema ostvarenom prihodu nalazi među top pedeset kompanija u Hrvatskoj, a na trećem mjestu među veleprodajama lijekova i medicinskih proizvoda. Ljekarne Joukhadar pak obilježavaju 20 godina rada, a danas broje 40 ljekarničkih jedinica po cijeloj Hrvatskoj.

Medical Intertrade zapošljava 400 djelatnika u tri poslovne jedinice – Vukovaru, Sv. Nedelji i Solinu i ostvaruje godišnji prihod od oko 1,5 milijardi kuna. Ljekarne imaju oko 200 zaposlenika, a ove godine očekivani je prihod 200 milijuna kuna. Tvornica Yasenka je otvorena na samom kraju prošle godine u Vukovaru i tek počela proizvodnju. Trenutačno zapošljava dvadesetak radnika, a očekuje se ove godine prihod od sedam milijuna kuna.

'Zadovoljan sam dosad postignutim rezultatima. Sve se odvija po planu. Trenutačno smo usmjereni na proizvodnju dodataka prehrani koji su prisutni na tržištu Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u pregovorima smo s partnerima za druga tržišta unutar i izvan EU. Također proizvodimo po ugovoru za druge partnere', kaže Radwan Joukhader.

Kao i svatko u njegovu sektoru, i on se suočava s problemom neplaćanja koji, kaže, otežava poslovanje i narušava likvidnost. – Uz to je vezan i problem plaćanja akontacije poreza na dobit i plaćanje PDV-a jer naše obveze s poreznog aspekta plaćamo na mjesečnoj razini po realiziranom prometu, a naplata izdanih računa u velikom je zakašnjenju. Tu je i problem tečajnih razlika – komentira Radwan Joukhader.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Osobno poznajem čovjeka (Sirijac je porijeklom). Izuzeno pošten i korektan i dobro se odnosi prema radnicima. Znači može se i kod nas ako se hoće

New Report

Close