Tvornica olovaka Zagreb kupuje žirafu - za 10 kn posjetitelji će obići pogone i gledati životinju

Thinkstock Thinkstock

Medijima je odjeknula vijest kako TOZ Penkala – Tvornica olovaka Zagreb, kako bi poboljšala poslovanje nabavlja – žirafu.

Kriza tjera poduzetnika na razne načine snalaženja koji često nemaju ništa zajedničko s njihovom osnovnom djelatnošću, a dobar primjer dolazi iz zagrebačke Tvornice olovaka, školskog i uredskog pribora TOZ Penkala, gdje razmišljaju o nabavci žirafe.

Kako, naime, piše u bilješkama uz polugodišnji financijski izvještaj TOZ Penkale objavljen na Zagrebačkoj burzi, "zbog aktualne krize na tržištu nekretnina, društvo aktivno radi na iznalaženju načina kako bi se dijelovi nekretnina koji nisu u neposrednoj funkciji poslovanja stavili u funkciju privređivanja."

"S te strane", dodaje se, "društvo namjerava pokrenuti projekt nabave egzotične životinje (žirafe) za koju postoje odgovarajući smještajni kapaciteti te bi se nakon ishođenja potrebnih dozvola mogle naplaćivati ulaznice za gledanje zainteresiranim kako domaćim posjetiteljima tako i stranim turistima."

Ne zna se u kojoj bi mjeri žirafa mogla pomoći TOZ Penkali, koja je, uzgred, prema podacima iz izvještaja, u prvom polugodištu ostvarila dobit od 1,4 milijuna kuna.

'TOZ posluje na velikoj lokaciji od čak 60 tisuća četvornih metara, a koristimo možda maksimalno dvije trećine prostora. S obzirom na zamrlo tržište nekretnina koje ne možemo prodati, a cijene najma su pale čak 50 posto, odlučili smo određene prostore staviti u funkciju. Pala nam je na pamet kupnja žirafe, jer te životinje nema u Zagrebačkom zoološkom vrtu. Naši posjetitelji će imati mogućnost uzulaznicu od 10 kuna vidjeti žirafu i obići pogone TOZ-a', rekao je za Tportal Lalić napominjući da su već o tome razgovarali i s predstavnicima Turističke zajednice.

 

Komentari (3)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!