Todorić prodao tvrtku za gospodarenje otpadom

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2017. u 14:55
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Energia naturalis (ENNA) regionalna energetska i logistička kompanija novi je vlasnik tvrtke e-KOLEKTOR d.o.o. koja se bavi gospodarenjem otpadom.

 Ugovor o kupoprodaji potpisali su danas Damir Spudić, član Uprave Energije naturalis i Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska, tvrtke koja je osnovala i razvila e-KOLEKTOR, a jedna je od tvrtki iz koncerna Agrokor.

e-KOLEKTOR poslovanje nastavlja u sustavu Energia naturalis grupe, dok Ilija Špikić, predsjednik Uprave e-KOLEKTORA i dalje ostaje na čelu kompanije.

„Siguran sam da smo u ENNA-i dobili partnera koji će omogućiti daljnji poslovni razvoj e-KOLEKTOR-a. Istodobno, Tisak će na ovaj način nastaviti realizaciju strateške poslovne orijentacije fokusirane na osnovne djelatnosti", povodom potpisivanja Ugovora izjavio je Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska.

Ilija Špikić, predsjednik Uprave e-KOLEKTORA smatra kako će e-KOLEKTOR u sustavu Energia naturalis nastaviti s razvojem svoga poslovanja, s ciljem da postane regionalni lider u gospodarenju otpadom.

„Pritom ćemo i dalje pružati pouzdanu, kvalitetnu, efikasnu i učinkovitu uslugu svim svojim partnerima. Vjerujemo da ćemo s ENNA-om još efikasnije stvarati kvalitetne sekundarne sirovine koje se vraćaju u proizvodni proces s ciljem zaštite okoliša i zadovoljenja potreba korisnika. Ujedno ćemo zajednički još više doprinijeti brizi o zaštiti i očuvanju okoliša u skladu s praksom društveno odgovornog poslovanja.“ naglasio je Špikić.

„Održivo gospodarenje otpadom logičan je slijed diverzificiranja poslovanja ENNA-e kao energetske i logističke kompanije koja teži odgovornom poslovanju poštujući globalno niskougljično usmjerenje energetskog sektora, u što se u cijelosti uklapa tvrtka e-KOLEKTOR. U skladu sa svojim sloganom „Improving life“, Energia naturalis teži biti generator znanja, inovativnosti i razvoja u Hrvatskoj i regiji. Upravo to su uvjerenja koja dijelimo s e-KOLEKTOROM i načela u skladu s kojima usmjeravamo i našu zajedničku poslovnu budućnost.“ rekao je Damir Spudić, član Uprave Energije naturalis.

e-KOLEKTOR je jedinstvena kompanija na hrvatskom tržištu koja se bavi gospodarenjem industrijskim otpadom. U sklopu njezinih sedam regionalnih sabirnih centara gospodarenje otpadom realizira se na način da on ponovno postaje sirovina, čime se smanjuje eksploatacija prirodnih resursa. Proizvodnjom kvalitetnih sekundarnih sirovina koje se vraćaju u proizvodni proces ostvaruje se cirkularna ekonomija i održivo gospodarenje otpadom. e-KOLEKTOR zapošljava više od 250 zaposlenika diljem zemlje i posjeduje vozni park od 60 specijaliziranih vozila, spremnika i preša. Energia naturalis (ENNA) vrši upravljačku ulogu u 20-tak društava te je ujedno i jedan od vodećih investitora u regiji. Grupacija ima sjedište u Hrvatskoj, a tvrtke grupacije posluju i u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji. Tvrtke u sastavu grupe posluju u sektorima energetike, logistike i infrastrukture. 

Komentirajte prvi

New Report

Close