TLM na trećoj dražbi, već od 188 mil. kuna

Autor: Suzana Varošanec , 30. svibanj 2017. u 21:59
Stečajni upravitelj TLM-a Branko Morić, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Impol namjerava dati ponudu za kupovinu imovine, početna cijena niža 25 posto.

Slovenski Impol – pokretač rekordne proizvodnje u TLM Aluminiumu kroz zakup šibenske tvrtke u stečaju, uključit će se u treću javnu dražbu na kojoj se njezina imovina procijenjena na 753 milijuna kuna prodaje kao jedinstvena gospodarska i tehnološka cijena. Početna cijena pala je za daljnjih 25% te iznosi 188 mil. kuna.

Novi krug nadmetanja pokrenut je po automatizmu postupka koji Fina servisira nakon što nijedna ponuda nije zaprimljena u drugom krugu kad je dražbovni prag od 376 milijuna kuna bio očigledno – previsok. No, posrijedi je treća, zadnja prilika prije rušenja početne cijene na jednu kunu. Aktualna je dražba krenula prošlog petka, a stečajni upravitelj Branko Morić kaže da će trajati do 8. kolovoza. Sa strane Slovenaca doznajemo da se kane javiti, što će biti potvrđeno s uplatom jamčevine od 75 mil. kuna. Postoji li još zainteresiranih ponuđača, međutim, još nije poznato.

U šibenskom stečaju je dosegnuta povijesna razina proizvodnje od 6000 tona mjesečno, do kraja godine to znači 70-ak tisuća tona, oko 20% više od najboljih TLM-ovih godina, što sa strukturom proizvoda znači dodatni preokret u smislu pozitivnog rezultata u 2017. koji TLM nije imao ni na mjesečnoj razini.      

Komentirajte prvi

New Report

Close