Tehnika u Švedskoj potpisala ugovor vrijedan 15 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2017. u 16:21
Foto: Thinkstock

„Već godinu dana prisutni smo na švedskom tržištu, a upravo danas potpisali smo novi ugovor s tvrtkom Tuve Bygg u vrijednosti od 15 milijuna kuna za izvođenje građevinskih radova“, izjavio je Zlatko Sirovec, generalni direktor tvrtke Tehnika d. d.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Kraljevini Švedskoj, organizirala je 23. ožujka u Göteborgu Švedsko-hrvatski gospodarski forum u sklopu službenog posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Kraljevini Švedskoj.

„Nadamo se potpori hrvatske zajednice u Švedskoj u prijenosu novih trendova i znanja te u povezivanju hrvatskoga gospodarstva sa švedskim tržištem. Hrvatska i Švedska imaju veliku mogućnost unapređenja gospodarskih odnosa i nadam se da će na današnjim poslovnim razgovorima hrvatski i švedski gospodarstvenici sklopiti nove poslove“, istaknula je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Želimir Kramarić istaknuo je da HGK prepoznaje potencijal hrvatskih tvrtki iz područja inženjeringa, građevinske industrije, prehrambene industrije te IT-a. „Švedska je ekonomski snažna članica Europske unije, stoga predstavlja velik potencijal za Republiku Hrvatsku, posebice u području inovativnosti te korištenja znanosti u razvoju novih proizvoda i u području uvođenja novih tehnologija u proizvodne procese“, kazao je Kramarić.

„Velik je problem nedostatak građevinskih jedinica u Göteborgu, stoga je ovo izvrsno tempiranje održavanja ovog foruma kako bi se i hrvatske tvrtke mogle uključiti u buduće projekte“, naglasila je generalna direktorica županije Vἂstra Gὂtaland Lisbeth Schultze.

„Već godinu dana prisutni smo na švedskom tržištu, a upravo danas potpisali smo novi ugovor s tvrtkom Tuve Bygg u vrijednosti od 15 milijuna kuna za izvođenje građevinskih radova“, izjavio je Zlatko Sirovec, generalni direktor tvrtke Tehnika d. d.

„Sutra iz Zagreba kreće Gredeljev vlak u Švedsku na promotivne vožnje za švedskog operatera. Riječ je trenutno o pregovorima za pet vlakova, dok naručitelj potražuje ukupno 50 vlakova, vrijednosti od pet milijuna eura po vlaku“, rekao je stečajni upravitelj TŽV-a Gredelj gospodin Pero Hrkač.

Stanislav Mucić, direktor i vlasnik tvrtke Mucić&Co., naglasio je da već posluju u Švedskoj i da su već prepoznati kao proizvođači montažnih armirano-betonskih elemenata, no da će današnji poslovni razgovori zasigurno rezultirati dobrim novim poslovima.

Na gospodarskom forumu predstavljen je investicijski potencijal Republike Hrvatske i mogućnost unaprjeđenja gospodarske suradnje s Kraljevinom Švedskom te su održani poslovni razgovori dvadesetak hrvatskih i pedesetak švedskih gospodarstvenika.

Komentari (3)
Pogledajte sve

nešto se moralo”izmisliti” za potpisivanje da kolinda(da su joj svi izleti ovakvi predložio bi je za povišicu plaće,barem neki bonus) opravda svoje letalačke sklonosti ali
iza tog dima ima i vatre a biti će još i više.
više na temi thnk.

I toje vijest? 15 mil kn? Izgradit ce 2 trafike?

Kupite vi ponešto od nas pa će Gripeni postati najbolja opcija za HRZ…

New Report

Close