Trgovački lanac preuzeo zadarsku tvrtku s 88 prodavaonica i 500 zaposlenika

Foto: Filip Brala/PIXSELL Foto: Filip Brala/PIXSELL

Tijekom ljeta Studenac je završio preuzimanje Istarskih supermarketa, a akvizicijom zadarskog lanca povećat će volumen poslovanja i broj prodajnih mjesta.

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na jadranskoj obali, postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem, priopćili su iz omiške tvrtke. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći sto posto udjela Sonika, a u pitanju je trgovački lanac s 88 prodavaonica u kojima zapošljava 500 ljudi. “Ova je poslovna odluka je od strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve”, poručuje Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Studenac, s oko 400 prodajnih mjesta duž Jadrana, od lanjskog je lipnja u vlasništvu poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je u ožujku iste godine preuzeo pekarsku industriju Pan-Pek. Tijekom ljeta Studenac je završio preuzimanje Istarskih supermarketa, a akvizicijom zadarskog lanca povećat će volumen poslovanja i broj prodajnih mjesta. “Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije”, smatra Nikola Sorić, osnivač Sonika.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!