Strani ulagači i domaći fondovi dokapitalizirali bi Badel sa 150 mil. kuna

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 12. veljača 2014. u 09:18
Tvrtka zapošljava 526 radnika koji redovito primaju plaće/Ž. Lukunić/PIXSELL

Iako se poslovanje stabiliziralo, već godinama imidž kompanije ruši bivši čelnik tvrtke i manjinski dioničar Anto Perković.

Badel 1862 nakon godina lošeg vođenja i nagomilavanja gubitka polako staje na noge. Loše poslovanje, koje je kulminiralo krajem 2000-ih, tvrtku je dovelo gotovo do stečaja.

Zbog dugova, država je prije tri godine ušla u vlasništvo, no kako ni nove uprave nisu uspjele popraviti situaciju, lani je na čelnu poziciju Vlada postavila Ivu Markotića, a nad Badelom se otvorila predstečajna nagodba.Zbog istrage Porezne uprave, koja češlja poslovanje tvrtke od 2009., predstečajna nagodba je prekinuta, no kako se nalazi istrage očekuju uskoro, i proces nagodbe bi se trebao nastaviti, a prema očekivanjima i uspješno završiti. Nakon toga bi se obavila i dokapitalizacija, kako doznajemo, od 150 milijuna kuna. Za ulazak u Badel postoji interes pet do šest renomiranih potencijalnih stranih investitora, ali i domaćih fondova, među kojima i jednog FGS-a.  Nova uprava ima i ambiciozne planove, među kojima i širenje na rusko tržište.

Tvrtka zapošljava 526 radnika koji trenutačno, za razliku od razdoblja prije predstečajne nagodbe, redovito dobivaju plaću."Plaće se isplaćuju do 10. u mjesecu, dobavljače i obveze prema državi plaćamo u rokovima", kaže Ivo Markotić, predsjednik uprave Badela. Iako se poslovanje stabiliziralo, već godinama imidž kompanije ruši bivši čelnik tvrtke i manjinski dioničar Anto Perković. Njegovi napadi uime udruge Badel badelovcima šire informacije o navodnom sukobu u kompaniji, tvrdnjama kako je poslovanje loše, kako se tvrtka želi uništiti, kako je dioničare država izigrala…"Sukoba u Badelu nema", kaže Markotić. Potvrđuju nam to i radnici koje smo zatekli u pogonu na Žitnjaku. Kažu kako je upravo Perković doveo tvrtku do ruba propasti zbog krivih poslovnih poteza i neplaćanja obveza.

"I nama je trebalo vremena da to shvatimo", ističe Josip Smolković, predsjednik Radničkog vijeća i glavni povjerenik sindikata PPDIV-a. Jedan od bivših bliskih suradnika Perkovića tvrdi da su obveze prema državi narasle do njegova odlaska s čelne pozicije 2009. na 130 milijuna kuna, zbog čega su založene sve Badelove nekretnine. Nije ni plaćao dobavljače, banke…, zbog čega je račun često bio blokiran, a u konačnici, i sam ima dug Badelu zbog neplaćanja poreza na dionice.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Reda i samo reda treba napravit! A odgovorno društvo nagradit Remetincom i kaznama! Dokle god se politika mješa to će biti prćija za izvlačenje love!


Već viđeno. Netko treba da proda svoje dionice pa se piše članak o uspješnosti. Nije li prošla dokapitalizacija od prije godinu dana neslavno propala.

slažem se, obično navkačenje

BADEL 1862

Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje .
Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca ! Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !
Pij malo , pij dobro !
Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina …..
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka …..
Napravili dug od 206.000.000,00 kn !
I niko još nije završio u Remetincu ?

http://www.poslovni.hr/vijesti/teske-optuzbe-procitajte-pismo-malih-dionicara-badela-milanovicu-205561.aspx [poslovni.hr]
I dalje prave ogromne gubitke a nitko nije završio u Remetincu !
Zar je teško pratiti trag novca ?
220.000.000,00 !
Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?
Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .
Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit 220 miliona !

koliko je to novih dionica i po kojoj cijeni je dokapitalizacija?

New Report

Close