Splitsko Poduzeće za ceste i Strabag dobili posao gradnje mosta Kopno-otok Čiovo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatske ceste (HC) odabrale su zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, procijenjene vrijednosti 95 milijuna kuna bez PDV-a, potvrdili su u srijedu iz HC-a.

Krajem kolovoza HC je zaprimio dvije ponude zajednice ponuditelja - Poduzeća za ceste Split i Strabaga, vrijednu 119,8 milijuna kuna (bez PDV-a), te Pomgrada, Zagreb montaže i Đuro Đaković Grupe, vrijednu 113,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

HC je odabrao ponudu Poduzeća za ceste Split i Strabaga ocijenivši je najpovoljnijom, a kako je riječ o cjenovno višoj ponudi nego je procijenjena vrijednost radova, HC potvrđuje da će imati osigurana sredstva.

Projekt gradnje mosta kopno-otok Čiovo, dugog 547 metara i vrijednosti koja premašuje 207 milijuna kuna, ušao je među projekte europskog financiranja, pri čemu se 176,7 milijuna kuna ili 85 posto financira iz EU fondova.

Poduzeće za ceste Split i Strabag Radi dobili su posao izgradnje mosta kopno-otok Čiovo u Trogiru, s pristupnim cestama i izgradnjom spojnih cesta - 2. faza, procijenjene vrijednosti 95 milijuna kuna bez PDV-a. 

Hrvatske ceste su krajem ožujka ove godine raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt o građenju mosta kopno-otok Čiovo, zbog, kako su kazali, nemogućnosti upravljanja tim projektom te kašnjenja i problema u kojima se našla ta zagrebačka građevinska tvrtka. Odlučeno je da se pokrene novi postupak nabave, na koji će pozvati sve relevantne tvrtke koje mogu ponuditi neupitno financiranje projekta i kratke rokove završetka.

Krajem ožujka iz HC-a su kazali i da je do tada bilo realizirano 57 posto radova na tom projektu te da će nakon odabira novog izvođača nastojati krenuti u radove 'punom žestinom' kako bi ih što prije priveli kraju.

Zbog velike prometne važnosti tog mosta za Trogir i okolicu te Dalmaciju, most bi trebao biti u prometu do početka turističke sezone 2018., a završetak njegove gradnje predviđen je za sredinu lipnja.

 

Komentari (11)
 • miami
  miami 17:11 23.10.2017.

  Viadukt više nije imao novca za sponzorstva HDZ-a , pa su ga odpizdili.
  Isto tako, nije više bilo veze na Poreznoj - od kada SDP drži poreznu kontrolu .- I SUDAC
  Kolakušić je primjetio- da će HDZ radije donositi svoje LEX zakone - neko gospodarski
  kriminal provesti kroz legitimne institucije kontrole ……Ko da su na poreznoj retardirani- pa ne bi
  znali napraviti analizu stanja u Agrokoru. ?..Fakat, ih podcjenjuju..

 • bueza25
  bueza25 10:38 23.10.2017.

  To je politika i pamet vrlog Ministra, ne dd, ne vdkl , ne zagreb montaža, tkome je to u interesu gospodine Premijeru.??????????????.
  Tražim odgovor a ovu priču treba plasirati na Provjereno.
  Sva sreća, da je Viadukt tužio HC, tako i trba.

 • Alter-Ego
  Alter-Ego 17:05 11.10.2017.

  E da to je to Strabag!!!!!! Još da dobije peljeski to bi bila točka na i.
  Onda će mi neko reći da je to sve regularno,nes ti poštenja.
  To je razlog propasti Viadukta.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!